Potovanje na konec noči v ritmu jazza: New Hopes Trio na terasi Layerjeve hiše / Foto: arhiv koncerta (Primož Pičulin)

V globinah jazza

Polna terasa Layerjeve hiše je v petek vibrirala v jazzovskih ritmih zasedbe New Hopes Trio, ki je pred kratkim praznovala desetletnico svojega delovanja.

Glasbeno ubran trio, ki ga sestavljajo klaviaturist Marko Petrušič, umetniški vodja Ladislav Rebrek na kontrabasu ter bobnar Iztok Repovž, izvaja Rebrekove avtorske jazz skladbe, kot so H.H., Steps ter Crossing, pa tudi njegove aranžmaje jazzovskih klasičnih standardov, kot so Tricotism, Caravan, Cantaloupe Island, All Blues, One Note Samba, Take Five, idr.

Ladislav Rebrek je bil sicer dolgoletni basist Big Banda RTV Ljubljana pod vodstvom Jožeta Privška, kjer je igral skoraj štirideset let. Sodeloval je z nekaterimi največjimi velikani jazza, kot so Clark Terry, Johnny Griffin, Woody Shaw, Lee Harper in Philly Joe Jones. Po upokojitvi je postal član Greentown Jazz Banda, kjer igra že petnajst let, deluje pa tudi kot pedagog. Marko Petrušič je študiral jazz klavir na oddelkih v Gradcu, Rotterdamu in Celovcu ter klasični klavir na Akademiji za glasbo v Ljub­ljani. Za seboj ima pet samostojnih albumov, sodeloval pa je še z Leejem Harperjem, Tonetom Janšo, Miha Lampič Bandom, zasedbo Mi Familia, Janezom Bolčino – Benčem idr. Bobnar Iztok Repovž se giblje v blues,­ rock ter jazz zasedbah. Trenutno sodeluje z Adijem Smolarjem, Mes­tnimi postopači, EasyWalkers, Blue Train Quintet in različnimi jazzovskimi glasbeniki.

Trio je vse svoje dolgoletne izkušnje dokazal tudi na tokratnem koncertu, ki je v razburkane globine pretanjenih jazzovskih improvizacij upravičeno potegnil številne glasbene sladokusce.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 21. maj 2021 / 20:06

Ne želimo biti inkasanti

Po poldrugem mesecu, odkar je prevzela vodenje gorenjske policije, se je včeraj javnosti predstavila nova direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 8. avgust 2013 / 15:00

Huda kazen za nadškofa

Odstop nadškofov Antona Stresa in Marjana Turnška je bila pogosta tema pogovora med romarji, ki so se v nedeljo, na sončen in vroč dan, povzpeli na Višarje. Peterico od njih smo vprašali, ali je bil u...

Razvedrilo / četrtek, 8. avgust 2013 / 14:57

Metka in Dieter

Recimo, da se s prijateljico odpravite na izlet v eno evropskih glavnih mest in tam spoznate svojega moža. Mimogrede. Ob kavi. Zakaj pa ne?

Razvedrilo / četrtek, 8. avgust 2013 / 14:55

V globinah jazza

Polna terasa Layerjeve hiše je v petek vibrirala v jazzovskih ritmih zasedbe New Hopes Trio, ki je pred kratkim praznovala desetletnico svojega delovanja.

Kronika / četrtek, 8. avgust 2013 / 14:18

Lastniki na dopustu, vlomilci pa na obisku

Kranj - Prejšnji teden so neznani storilci vlomili v stanovanjski hiši, katerih lastniki so bili medtem na dopustu. Na Kokrici pri Kranju je tako vlomilec iz hiše odnesel gotovino in zlatn...

Šport / četrtek, 8. avgust 2013 / 14:17

Železna ekipa tretjič najboljša v kvadratlonu

Kamnik - Na 6. tradicionalnem Kvadratlonu, edinstveni prireditvi v Sloveniji, ki jo organizira Športna zveza Kamnik s pomočjo Občine Kamnik in Zavoda za turizem in šport Kamnik, je letos n...