Alpska kulinarika
Justinovi so v svojem hotelu v osrčju Kranjske Gore organizirali že četrti kulinarični večer, medtem ko so na drugem koncu Gorenjske – v Cerkljah, predstavili 'večerjo na zajli'.
Ob pogledu na družinski Skipass Hotel za trenutek pomislimo, da je nekdo pripeljal malo švicarskega ali visokega avstrijsko-alpskega designa v Kranjsko Goro. Tokrat so v restavraciji hotela organizirali že četrti degustacijski večer. Začel se je na terasi hotela s 'pozdravom iz kuhinje', kjer kraljuje zelo dobra kombinacija – šef kuhinje Gašper Kordež, ki je bil včasih vodja restavracije v Podvinu, potem pa tudi šef kuhinje v restavraciji najvišjega nebotičnika v slovenski prestolnici in njegov pomočnik Blaž Derlink, ki pa je bil del ekipe znanega gorenjskega chefa Igorja Jagodica, ko je ta še ne tako dolgo nazaj kuhal v Vili Bled.
Kulinarični dogodek so Justinovi organizirali skupaj z družino Gover, ki so v združenju 21 družin – Via dei Sapori, kjer družine predstavljajo najboljše restavracije v regiji Friulli Venezia Gulia; prav tako najboljše vinarje, sirarje, oljarje ... Goverjevi uvažajo ribe svežega dnevnega ulova praktično iz vsega sveta in oskrbujejo restavracije v omenjeni regiji.
Tokrat smo lahko sveže ostrige, školjke, rakovice, škampe, ribe poizkušali ob prijetnem hladu kranjskogorskega večera.
Z degustacijskimi večeri so Justinovi začeli že januarja in ker se je izkazalo, da je stvar zanimiva, jih pripravljajo sedaj vsak mesec. Tokratni degustacijski meni so dopolnila vina kleti Goriških Brd. Najbolj nam je ostal v spominu Aplus Belo, letnik 2008, ki je pridelano le v kakovostno primernih letinah in v njem so zastopane sorte: rebula, pikolit in chardonnay. Ko smo brali jedilni list, so se nam jedi zdele zapletene, vendar nam je chef Gašper razložil, da v osnovi niso. Mineštra, kakor so poimenovali eno toplih predjedi in smo v njej našli kozice, kapesante, čičeriko in zeleno sojo, lahko postane zapletena, če si kuharska ekipa pač tako zamisli.
Gostinski um Tomaža Bolke in Jezerškovih fantov pa je nedavno javnosti predstavil nov produkt: večerjo na zajli. V bistvu gre za lahko bi rekli, kar malce pustolovski način večerje, kjer se s krvavško gondolo popeljete od spodnje do zgornje postaje in nazaj, in vmes vam ob vinu postrežejo predjed in glavno jed, na vrhu pa potem dobite še sladico. Inovativno, še posebej primerno za sveže zaljubljene in predvsem okusno.