Dišalo po krompirju in klobasi
Šenčur - V množici številnih prireditev in veselic, ki so minuli konec tedna popestrile družabno življenje na Gorenjskem, je v Šenčurju potekal tudi tradicionalni dvodnevni Praznik krompirja in kranjske klobase. Organizator – društvo Godlarji – je ob pomoči občine Šenčur in večine šenčurskih društev pripravil pester program, v okviru katerega so obiskovalci lahko poskušali različne jedi iz krompirja in klobase, sodelovali v nagradnih igrah ali zaplesali v ritmih energične Tanje Žagar (petek) in ansambla Štrk (sobota). Vmes so priljubljeno Majo Bobnar – Majči okronali za krompirjevo princeso, na tekmovanju gostincev v praženju krompirja pa je komisijo najbolj prepričal praženi krompir gostilne Kot v Kranju. Med vrhunci prireditve je bila tudi sobotna povorka, na kateri so predstavili kmetijsko opremo in oblačila naših prednikov (na sliki).