Nagraditi ustvarjeno nas bo komaj naredilo velik klub

»Si Kranj zasluži NK Triglav Kranj, prvo ligo …?« je slišati v pogovorih med ljudmi. Veliko polemik, da ni prave podpore s strani občine, podjetij, gledalcev… Kot predsednik kluba NK Triglav Kranj se ob tem le nasmehnem in pravim, da večina športnih kolektivov ima v Sloveniji idejo, da jih morajo podpirati občine, jim urejati sponzorstva podjetij, ki z občinami poslujejo, da lahko delujejo. Tako je bilo do nedavnega tudi pri nas. Miselnost sedanje uprave je nasprotna. Klub mora v osnovi živeti od transferjev igralcev. Podpora okolja pa mora biti zgrajena na medijski privlačnosti, sponzorja zanima sodelovanje, ker bo viden, odmeven in je to tudi pripravljen plačati. Za nami je težavno leto, da smo za silo zakrpali poslovanje in zagotovili tekoče izplačevanje svojih obveznost. Smo pa ustvarili pogoje za transfer igralcev! Z dobro igro smo postali zanimivi za številne klube v tujini in obetamo si obrat v tem delu poslovanja. Na drugi strani prihajamo s tekmami tudi na televizijo, tako da bomo v času do začetka sezone uredili tudi nove oglaševalske panoje in se nadejali dodatnih oglaševalcev. Le tako se bo klub na dolgi rok trajno razvijal in si zagotavljal stalnost igranja v prvi ligi.

Ena od slabih strani prve lige je vsekakor obisk. To ni problem samo Kranja, ampak celotne Slovenije. Zaradi reflektorjev ne bomo imeli nič več gledalcev. Lahko pa si bomo zagotovili prenos v večernem terminu in tako povečali gledanost. Pri nas igramo dober nogomet in podpore gledalcev si ne pridobiš čez noč! Nogomet mora postati dogodek v mestu, trenutek, ki aktivira posamezne ciljne skupine, in ritual, ki napolni baterije tako igralcem kot gledalcem. Ta odvisnost je polna čustev, preobratov, glavna tema v »bifejih«. Seveda pa bo nova in dodatna infrastruktura prinesla še večji ugled klubu. A ne smemo pozabiti, nogomet se igra na igrišču, ne na tribunah. Ob tem še rad pripomnim, da če kdo res hoče pomagati klubu, naj ne širi negativne energije. Naj se raje veseli klubskih uspehov, ko pa nam ne gre, pa potrebujemo še več podpore in potrpežljivosti. Z nestrpnostjo in sovražnostjo ne pridemo nikamor.

Kriza je predvsem priložnost za NK Triglav Kranj. V času rasti so bili vsi prvoligaški klubi na višjem finančnem nivoju, ki ga Triglav ne bi mogel nikoli dosegati. V času krize pa se je večina prvoligaških proračunov znižala. Naš je ostal enak in se počasi dviguje. A da je klub obstal, je ključna prelomnica las­tna nogometna šola in solidarni trenerji. To nas je rešilo in to je tudi poroštvo za rast kluba. Prav vsi sodelavci v klubu si zaslužijo čestitke za svoj doprinos. Delo z mladimi je potrebno še dodatno okrepiti. Trdim, da nič slabše ne delamo kot v Ljubljani, Domžalah, Mariboru, Kopru … Z zaupanjem staršev in igralcev v klub bomo naredili še več nogometnih zvezdnikov.

Blagovna znamka prva liga je odskočna deska, da se klub v prihodnje v vseh parametrih zavihti na sredino lestvice. Tako točkovno, organizacijsko kot finančno. Naše poslanstvo je delati dobre igralce in jih lansirati na tuje trge. Transferji morajo postati v klubu 30-40 odstotkov prihodkov. Imamo talentiran podmladek, ki to lahko zagotavlja. A ni cilj prav vsakega nogometaša igrati v velikem svetovnem klubu? NK Triglav Kranj mu to lahko omogoči.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 23. september 2010 / 07:00

Za jeklene celo v višinski šotor

Triatlon jeklenih v Bohinju je izziv posebne vrste. Tekmovalci se poleg treninga v želji za čim boljši rezultat posvečajo tudi drugim dejavnikom. Eden izmed njih je zagotovo oprema: predvsem čoln in k...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Upajo na zaposlitev

Maturante, ki so se prejšnji petek veselili na ulicah ob plesanju četvorke, v prihod­njih dneh čaka precej resnejše delo, in sicer matura oziroma zrelostni izpit, kot ji pravijo. Obenem pa že kujejo n...

Splošno / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Bolj kot rezultati me zanima vzgoja mladih

Miroslav Matijaševič, podpredsednik kluba in je hkrati zadolžen za mlade selekcije nogometašev.

Rekreacija / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Najboljši navijači na Teku štirih mostov

Eno od večjih presenečenj lanskega Teka štirih mostov je bilo izjemno število gledalcev in navijačev ob celotni trasi teka.

Rekreacija / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Velika nagrada Komende

Zdaj že tradicionalna majska kolesarska dirka v Komendi je tudi letos privabila vse najboljše amaterske kolesarje kot tudi najmlajše slovenske upe.

Kultura / torek, 28. maj 2013 / 07:00

V spomin: Franc Jenko – Podhomski (1939–2013)

Dragi prijatelj France!