Prvaki so že desetič

Odbojkarji ACH Volleyja so si na četrti tekmi finala državnega prvenstva s tretjo zmago nad ekipo Calcita Volleyballa priborili deseti naslov državnih prvakov.

Kamnik - Odbojkarji Calcita Volleyballa so bili starim in sedaj že tudi novim državnim odbojkarskim prvakom sicer zrel tekmec, saj je bil po treh atraktivnih tekmah rezultat v zmagah 2 : 1, toda na koncu Kamničanom vendarle ni uspelo izsiliti še petega obračuna.

Na torkovi tekmi v Kamniku so namreč gostje iz ekipe ACH Volley slavili s 3 : 0 in tako potrdili vlogo favoritov ter dvema letošnjima lovorikama (slovenski pokal in ligi MEVZA) dodali še en naslov državnih prvakov. Ta je že jubilejni deseti, čeprav je moštvo v zadnjih letih v imenu menjalo ime sponzorja (ELVO Bled, Autocommerce Bled, ACH Volley Bled), zadnji dve sezoni pa se je iz gorenjskega oziroma blejskega moštva spremenilo v ljubljanski športni kolektiv, saj so dom našli v ljubljanskem Tivoliju.

Tako so prvaki in podprvaki v torek v svoje vitrine že postavili pokal za prvo in drugo mesto, za tretje mesto v državi pa se še borita ekipi Panvite Pomgrada in kranjskega Asteca Triglava. Prvo tekmo je namreč s 3 : 1 dobila ekipa Panvite Pograda, v Kranju je bila nato s 3 : 1 boljša ekipa Triglava, odločilni tretji obračun (za tretje mesto se igra na dve zmagi) pa bo jutri, v soboto, ko bo v Murski Soboti gostitelj ekipa Panvita Pomgrad.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Zadnje slovo z diamantom

V podjetju Menina lahko poleg prestižnih krst naročite tudi izdelavo diamanta iz pepela pokojnika.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Mladinci so gorenjski prvaki

S pred kratkim končano nogometno sezono so na Velesovem zelo zadovoljni.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petdeset let krvavškega oddajnika

Prvi prenos TV programa s Krvavca so naredili 14. februarja 1957. Sedanji oddajnik je začel delovati po vojni leta 1991.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Otroci risali ornamente

Na OŠ Davorina Jenka so v tem šolskem letu izvedli tudi mednarodni likovni natečaj in praznovali 50 let šolskega glasila Odmevi izpod Krvavca.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petrovčeva hiša kulturni spomenik

Za obnovo Petrovčeve hiše naj bi pridobili 842 tisoč evrov strukturnih sredstev, meni župan Franc Čebulj.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Uradno odprtje ceste 6. julija

Junija je gradbeno podjetje SCT Ljubljana zaključilo z rekonstrukcijo regionalne ceste na Zgornjem Brniku, v okviru katere so razširili in preplastili tudi cestni odsek do Cerkelj (na...