Spodbujajo ustvarjalnost mladih

Kranj - V Šolskem centru Kranj so minuli teden pripravili 13. regijsko srečanje mladih raziskovalcev gorenjskih osnovnih šol in 22. regijsko srečanje mladih raziskovalcev gorenjskih srednjih šol. Koordinator regijskega srečanja Borut Pogačnik je pojasnil, da so osnovnošolci predstavili 36 raziskovalnih nalog, pri katerih je sodelovalo 64 učencev in 33 mentorjev. Tudi letos so po njegovih besedah največ nalog pripravili učenci iz OŠ Žiri. Srednješolci so predstavili 18 raziskovalnih nalog, s katerimi se je spopadlo 38 dijakov in 19 mentorjev. »Zaradi težkih finančnih razmer nismo mogli pridobiti sponzorjev, a nam je tekmovanje kljub temu uspelo izpeljati, saj se zavedamo, kako pomembno je razvijati in spodbujati ustvarjalnost, vztrajnost, inovativnost in delavnost učencev in dijakov,« je dodal Pogačnik. Najboljši s posameznih področij se bodo 20. maja udeležili 47. državnega srečanja mladih raziskovalcev, ki ga bo organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 27. maj 2011 / 07:00

V sosedski pomoči skrito delo na črno?

V vrtincu nezadovoljstva z vladnimi odločitvami se je na referendumu znašel tudi zakon o preprečevanju zaposlovanja in dela na črno. Največ prahu je dvignilo določilo o sosedski pomoči.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Upajo na zaposlitev

Maturante, ki so se prejšnji petek veselili na ulicah ob plesanju četvorke, v prihod­njih dneh čaka precej resnejše delo, in sicer matura oziroma zrelostni izpit, kot ji pravijo. Obenem pa že kujejo n...

Splošno / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Bolj kot rezultati me zanima vzgoja mladih

Miroslav Matijaševič, podpredsednik kluba in je hkrati zadolžen za mlade selekcije nogometašev.

Rekreacija / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Najboljši navijači na Teku štirih mostov

Eno od večjih presenečenj lanskega Teka štirih mostov je bilo izjemno število gledalcev in navijačev ob celotni trasi teka.

Rekreacija / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Velika nagrada Komende

Zdaj že tradicionalna majska kolesarska dirka v Komendi je tudi letos privabila vse najboljše amaterske kolesarje kot tudi najmlajše slovenske upe.

Kultura / torek, 28. maj 2013 / 07:00

V spomin: Franc Jenko – Podhomski (1939–2013)

Dragi prijatelj France!