V. d. direktorice Zavoda za turizem Cerklje dr. Andreja Eržen

V Cerkljah želijo povezati turizem

V občini Cerklje je padla pobuda o povezovanju občin, turističnih ponudnikov in letališča Brnik v skupno turistično zgodbo tega dela Slovenije.

Cerklje - Zavod za turizem Cerklje, ki je formalno začel delovati pred nekaj dnevi, prevzema funkcijo povezovalca turizma na širšem območju Gorenjske, oz. povsod tam, kjer je stična točka turističnih ponudnikov športno središče Krvavec.

»Krvavec je stična točka turističnega območja od Bleda do Ljubljane, Zavod za turizem Cerklje bo prevzel upravljanje z njihovim rezervacijskim sistemom, ki vključuje že 29 ponudnikov namestitev, omogočal pa bo tudi prodajo različnih turističnih paketov. K sodelovanju smo povabili turistične delavce in predstavnike občin iz Domžal, Mengša, Kamnika, Trzina, Lukovice, Komende, Preddvora, Jezerskega in Kranja, na sestanku minuli teden pa smo jim predstavili možnost vzpostavitve celostne ponudbe in pospeševanja razvoja turizma na tem območju. Pogovori so stekli tudi z letališčem Brnik in Adrio Airways. Ustvariti želimo skupno turistično zgodbo, ki bo temeljila na skupnem promocijskem materialu, predstavitvah, programih in produktih, ki jih bomo predstavljali tudi na sejmih EU in Vzhodne Evrope,« je o začetku zahtevne naloge, ki se jo lotevajo v Cerkljah, spregovorila v. d. direktorice Zavoda za turizem Cerklje dr. Andreja Eržen. Z namero povezovanja je zadovoljen tudi cerkljanski župan, tudi pobudnik tovrstnega načina dela na področju turizma, nekoliko manj pa z dosedanjim delom krovnih turističnih organizacij in odzivom občin. »Zavod za turizem Cerklje se bo s tem projektom povezoval tudi z drugimi tovrstnimi zavodi širom po Sloveniji, povsod tam, kjer bo za nas najbolj primerno in učinkovito. Žal je bil odziv občin na naše vabilo slab, a s pogovori bomo nadaljevali. Le povezani bomo lahko prepoznavni in le s skupnimi močmi bomo zbudili zanimanje turistov, z večjim številom turistov pa se bodo začele odpirati tudi večje možnosti za vlaganja v turistično infrastrukturo. Prav zato je pomembno tudi sodelovanje z letališčem in vsemi, tudi tujimi letalskimi družbami, ki so prisotne na Brniku. Vzhodni del Gorenjske velik potencial v turizmu zagotovo ima,« je optimističen župan Franc Čebulj.

Sodelujočim ponudnikom bo v kratkem predstavljen celoten koncept skupnih nastopov, na podlagi tega pa ponujena konzorcijska pogodba o skupnem sodelovanju. V zavodu zato že pospešeno pripravljajo potrebne programe za prihajajočo poletno turistično sezono. Za izvedbo le-teh bodo skrbeli lokalni turistični vodniki. Prvo izobraževanje je že zaključilo sedem turističnih vodnic iz občine Cerklje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / sreda, 30. maj 2018 / 09:52

Prvo leto le dvanajst otrok

V Železnikih so ob praznovanju petdesetletnice vrtca pripravili veliko rojstnodnevno zabavo s plesom, petjem, izštevanjem, torto velikanko, ki so jo iz papirja izdelali otroci ter nanjo prilepili svoj...

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 12. december 2008 / 07:00

Pomembna zmaga Merkurja

Prvoligaši so v sredo odigrali 12. krog.

Šport / petek, 12. december 2008 / 07:00

Balinarji Trate jutri za prvaka

Balinarji Lokateksa Trate jutri igrajo odločilno tekmo za naslov državnega prvaka.

Železniki / petek, 12. december 2008 / 07:00

Nadomestna cesta v Davčo zaprta zaradi del

Minuli petek so na nadomestni cesti v Davčo, ki so jo po lanskih poplavah uredili od Zgaga do Močilarjevega griča, začeli odpravljati nastale poškodbe.

Prosti čas / petek, 12. december 2008 / 07:00

Končno še spopad v znanju

Dolgi jesenski tedni z resničnostnim šovom Kmetija se ta petek končujejo s finalnim dvobojem med Sergejem in Cirilo.

Šport / petek, 12. december 2008 / 07:00

Danes slovenski derbi v Podmežakli

Jesenice - Potem ko so v torek hokejisti v ligi EBEL odigrali 31. krog in so igralci Acronija Jesenic po podaljšku proti ekipi Innsbrucka izgubili s 3 : 4, Tilia Olimpija pa je s...