Tečaj o starih gorenjskih jedeh
Društvo podeželskih žensk Pod Golico in Stolom, katere predsednica je Meri Razinger, je dne 6. februarja 2013 organiziralo dva tečaja na temo kulinarike in sicer: Shranjevanje surovega mesa in Stare gorenjske jedi.
Pripravo starih gorenjskih jedi, ki sem se je udeležila, je v Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica vodil strokovnjak Jože Zalar, mag. turizma.
V štiriurnem tečaju smo udeleženke pripravile sedem domačih jedi. Čeprav so nam bile nekatere jedi znane, ker jih same kuhamo in pečemo, smo veliko pridobile: praktično znanje, recepte, strokovne nasvete glede živil, priprave in spoznale nove pripomočke za pripravo.
S tem bomo oplemenitile tudi svojo sedanjo kuho in peko in jo še bolj popestrile s starimi gorenjskimi jedmi, ohranile pa tudi bogato kulinarično dediščino naših prednikov.
Jelka Koselj