Pero Lovšin - Za spremembo (Foto: Natanesku / Photography)

Še en krog s Perom Lovšinom

Legenda slovenske glasbene scene Peter Lovšin s svojimi Španskimi borci ostaja aktiven - danes se obeta njihov koncert v Kranju.

Po uspešni predstavitvi albuma Za spremembo v CUK Kino Šiška in po številnih koncertih po Sloveniji, Pero sedaj nadaljuje promocijo s ponatisom albuma, ki je podprt tudi z novim radijskim singlom z naslovom Še en krog, ki se že vrti po vseh radijskih postajah, za skladbo pa so posneli tudi videospot.

Sodelovanje s prekaljeno ekipo Španskih borcev je poskrbelo za še bolj rokersko-punkerski zvok albuma, na katerem se Pero – po odlični etno plošči Hudičev sod – vrača k svojim klasičnim kitarskim melodijam, ki gredo hitro v uho. Po devetih solo albumih ter devetih albumih, ki so nastali za časa skupin Pankrti in Sokoli, se Pero Lovšin torej vrača z udarnim rokenrolskim albumom, s katerim aktualno zahteva spremembo, ob tem pa mojstrsko podira pravila besednih zvez in ostaja politično nekorekten z lomljenjem rutine svoje generacije.

»Absolutno gre za trši album,« pravi Pero, ki se torej vrača h koreninam socialne angažiranosti. Po Rdečem albumu je Za spremembo namreč močno družbeno-kritično naravnan album, ki preko trdo-mehkih poigravanj besedil in glasbe postavlja zrcalo ter daje konkreten izziv recesijski realnosti.

Pero Lovšin s Španskimi borci bo skladbe z novega albuma Za spremembo – manjkale pa ne bodo niti njegove zimzelene uspešnice – predstavil na koncertu v kranjskem KluBaru danes, v soboto, 16. februarja, ob 21.30.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 27. maj 2008 / 07:00

Kriminal

Odnesli blagajno Škofja Loka - Neznani storilci so v noči na soboto vlomili v prodajalno z rabljenimi vozili na območju Škofje Loke in odnesli srebrno...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 9. marec 2010 / 07:00

Tanja Žagar navdušila Kranjčane

To soboto je kranjski klub Manila gostil prikupno pevko Tanjo Žagar. Le malokdo si je predstavljal, da lahko tako milo dekletce zakuha čisto noro zabavo do jutranjih ur. Občinstv...

Prosti čas / torek, 9. marec 2010 / 07:00

Viharniki podarili Šopek za mami

Tudi po osmih letih je tradicionalna prireditev ob dnevu žena, ki jo vsako leto pripravljajo člani Ansambla Viharnik, napolnila komendsko športno dvorano.

GG Plus / torek, 9. marec 2010 / 07:00

Drogi podlegla oba sinova

O problematiki drog se je treba več pogovarjati, je prepričana Andreja Žagar Camarello, vodja skupine za samopomoč staršev odvisnikov v Železnikih. Prav zato nam je zaupala pretresljivo izpoved o njen...

Gospodarstvo / torek, 9. marec 2010 / 07:00

Tudi država slab plačnik

Po mnenju podjetnikov je plačilna nedisciplina sedaj hujša kot ob osamosvojitvi, kar lahko v kratkem pripelje do verige stečajev.

Šport / torek, 9. marec 2010 / 07:00

Avbljeva vsaj še do Brazilije

Irena Avbelj in Rok Flander sta najboljša športnika Medvod za leto 2009.