Slovenski risi so s tremi zmagami na Danskem nasprotnikom pokazali zobe in se zasluženo veselili uvrstitve na OI v Soči. (Foto: HZS, Drago Cvetanovič)

Risov nihče ni ustavil

Naša hokejska reprezentanca si je že po dveh razburljivih tekmah na Danskem zagotovila olimpijsko vstopnico, za slovo od Vojensa pa je v nedeljo premagala še ekipo Ukrajine.

Brnik - Ko so se slovenski hokejisti pred tednom dni zbrali na zadnjih pripravah pred kvalifikacijskim olimpijskim turnirjem, so se dobro zavedali, da so pred težko nalogo, saj se bodo že čez nekaj dni morali zoperstaviti kvalitetni ekipi Belorusije, domače Danske in spoštovanja vredne ekipe Ukrajine. Toda, ker so hkrati vedeli, da le zmage vodijo na olimpijske igre v Soči, so si bili edini, da je čas za zgodovinski podvig. »Postavili smo si cilj, v katerega smo verjeli. Ponavljali smo si, da gremo po prvo mesto, in čeprav smo si naložili veliko breme, smo zdržali. Zaupali smo si in vračamo se polni emocij. Bilo je lepo,« je ob vrnitvi domov pripovedoval kapetan naše hokejske reprezentance Tomaž Razinger, ki so mu navijači zagotovo zaploskali ob izvrstnem golu in še kako pomembnem zadetku iz kazenskega strela na prvi tekmi turnirja, ki so jo naši proti ekipi Belorusije dobili s 4:2.

Zmaga na uvodni tekmi pa je našim risom dala dodatne energije, s katero so se v nabito polni dvorani zoperstavili domačim favoritom, ekipi Danske. Po napeti tekmi, ko je bilo napak na obeh straneh res malo, so z dvema goloma Davida Rodmana naši slavili z 2:1, že takoj po tekmi pa je bilo jasno, da so se jim sanje o uvrstitvi na olimpijske igre uresničile. »Za nas je to uspeh, ki si ga bomo zapomnili za vse življenje,« je povedal David Rodman, kapetan Razingar pa ni skrival solz sreče, ki so jih z njim zagotovo delili številni navijači. Toda kljub dejstvu, da so na Danskem dobili, kar so si želeli, so se slovenski hokejisti izkazali tudi na zadnji tekmi, ko so v nedeljo s 6:1 premagali še Beloruse. »Vesel sem, uživam v teh trenutkih,« je selektor Matjaž Kopitar povedal ob vrnitvi domov, čeprav je hkrati razmišljal o novih podvigih, ki naše rise čakajo že spomladi na svetovnem prvenstvu elitne skupine.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sobota, 12. april 2008 / 07:00

Z mlado ekipo ostali v ligi

Članska ekipa Košarkarskega kluba Radovljica je z mlado ekipo ostala v drugi slovenski košarkarski ligi.

Objavljeno na isti dan


Železniki / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Leto investicij in sanacij

V proračunu občine Železniki za leto 2009 bo šlo kar 81 odstotkov denarja za investicije, znaten delež na račun popoplavne sanacije.

Železniki / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Brez ukrepov zoper župana Prevca

Železniki - Tudi občinski svetniki v Železnikih so se na zadnji seji seznanili z dopisom komisije za preprečevanje korupcije, v katerem jih predsednik komisije Drago Kos s...

Zanimivosti / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Srečanje starejših krajanov

Med več kot petsto prebivalci Loma pod Storžičem jih je šestdeset starejših od sedemdeset let. Zanje so pripravili že sedmo srečanje.

Kronika / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Družinsko nasilje je resen problem

Ljubljana - Nasilje v družini je v Sloveniji resen problem, je v sredo dejal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič. Čeprav ima po njegovem na tem pod...

Kronika / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Kriminal

Zidali bodo Vir pri Domžalah - Neznanci storilci so v prazničnih dneh vlomili v priročno skladišče na Viru pri Domžalah, iz katerega so odnesli več gr...