Dve ponudbi za odkup Peka

Za odkup celotne skupine Peko sta ponudbo oddala dva potencialna kupca: ameriški Blue Rose Trust Fund in hrvaški Osimpex.

Tržič - Ponudba hrvaškega podjetja Osimpex je jasna, saj so svojo namero predstavili tudi javnosti, medtem ko o ponudbi Blue Rose Trust Fund piše Dnevnik. V imenu prodajalcev Slovenska odškodninska družba do včeraj ni izdala ne števila ne imena potencialnih kupcev. Pred dnevi je Janez Sajovic, predsednik uprave Peka, potrdil, da ta teden poteka skrbni pregled družbe s strani potencialnih kupcev in tudi, da do ponedeljka potrebujejo svež denar za nadaljevanje proizvodnje in dokup čevljev.

Cilj Osimpexa pri prevzemu družbe Peko je zagotoviti razvoj podjetja, krepiti blagovno znamko Peko in povečati obseg proizvodnje in prodaje. »Osimpex bo Peku zagotovil kapital, ki je nujen za posodobitev proizvodne linije, osvežitev tržnega nastopa in vstop na nove trge,« pojasnjujejo v hrvaški družbi s sedežem v Osijeku, katerega glavna dejavnost je veleprodaja jekla in železa ter upravljanje trgovskega centra.

Družba ima v poslovni strukturi tudi tri proizvodna podjetja, skupno pa leta 1990 ustanovljena družba zaposluje 1154 sodelavcev.

»Osimpex bo Peku zagotovil prisotnost v trgovskih centrih, v katerih so prisotne tudi velike mednarodne korporacije s področja obutvene in tekstilne dejavnosti. Podporo in interese je že izrazilo nekaj mednarodnih korporacij,« sporoča potencialni kupec, ki je v lasti Željka in Nade Biloš. Če je o nameri Osimpexa znano razmeroma veliko, pa namere drugega potencialnega kupca Blue Rose Trust Fund niso znane. Sklad je bil ustanovljen pred šestimi leti, kako uspešen je, ni znano, znano je le, da ga vodi David Mladen. Američan srbskih korenin naj bi imel skupaj z ženo Vero v lasti nepremičninski sklad, ki upravlja več kot dva tisoč stanovanj in poslovnih prostorov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 12. julij 2010 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Danes so bile moje sanje tako žive in tako čustveno sem jih dojemala, da bi si želela vaše razlage, saj imam občutek, da so lahko precej pomembne. Sanjala sem, da sem mati novorojenčka, kras...

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Znani band brez imena

Minuli četrtek se je v gostišču Arvaj na Primskovem prvič s celovečernim programom javnosti predstavil band …, ha band, ki v pol leta, kolikor obstaja, enostavno še ni našel pravega časa, da bi s...

Splošno / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Prešeren gosti Finžgarja

V Prešernovi hiši je na ogled razstava o življenju in delu pisatelja Frana Saleškega Finžgarja (1871-1962).

Gospodarstvo / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Nova javna razpisa

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek v okviru ukrepov Programa razvoja podeželja za obdobje 2007-2013 objavilo nova javna razpisa.

Kronika / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Anketa: Več policistov na cesti

Za nami je tretjina decembra, ki je k sreči vsaj na cestah minila precej mirno. A izkušnje kažejo, da se veseli december zaradi alkohola velikokrat prelevi v črni mesec. Kako bi vi preprečili vinjenim...

Zanimivosti / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Župan je poletel 199 metrov

V Ratečah se obiskovalci odslej lahko preskusijo v računalniški simulaciji planiških poletov.