Mehiško vzdušje in sončno razpoloženje

Mehiška restavracija se je iz Prebačevega preselila v Stražišče, Studio Sonce pa v nove prostore. Oboji so novi prihodnosti nazdravili z bolj ali manj slavnostnim odprtjem, seveda pa vsak na svoj način.

Dobre mehiške restavracije so bile včasih redkost, niti jih kaj veliko ni bilo in ko se je odprla mehiška restavracija Mlin Mexico na Prebačevem, si Kranjčani niso mislili, da se bo zadeva tako dobro prijela. Pa se je.

Pred kratkim pa se je Mexico s svojimi mehiškimi dobrotami preselili na drugo lokacijo, v Stražišče, k bivši gostilni Pri Markotu oziroma kar Markotu ali Begiču, kot smo največkrat gostilno poimenovali.

Odprtje restavracije Mexico je bilo živahno. Prostor so do polnoči popolnili povabljeni, za glasbeno razpoloženje so poskrbeli brežiški Mariachi z mehiškimi napevi, spoznali pa smo tudi najbolj zaslužne za novo pridobitev v Stražišču: Primoža Čebaška, Blaža Ažmana in šefa kuhinje Mateja Ječnika. Slednji nam je razložil, da kos pomaranče oziroma mandarine pojemo na koncu, najprej pa popijemo tekilo. Cimetovo delajo sami in kot smo lahko videli, je bila ta večer med bolj priljubljenimi pijačami – poleg vina Ronk in znanega piva, ki ga postrežejo z limoninim krhljem. Strašno pa so šle prisotnim v slast tudi različne mehiške predjedi, so pa bili v Mexici vedno znani po okusnih palačinkah, ki vam jih pripravijo z neštetimi nadevi, z malo domišljije pa dobite na mizo pravo ‘palačinkarsko' kreacijo.

Na novo lokacijo pa se je pred kratkim preselil tudi znani kranjski Studio Sonce. Tako da so sedaj na cesti Staneta Žagarja v Kranju združili pod isto streho vse storitve, ki ste jih lahko koristili v starem Studiu, in Vadbo na kvadrat, ki je malce mlajša ‘sestrica' v Soncu, a s svojim konceptom nič manj priljubljena. Moderna stavba, kjer jih sedaj najdete, naredi mladostni in topel vtis ter odraža energičen karakter ustanoviteljev studia, Mojce in Vilija Zadnikarja. V njej se posameznik – hoče ali noče – že takoj, ko stopi skozi vrata, počuti domače. In takšno je bilo tudi vzdušje od odprtju novih prostorov. Ženski spol je spraševal o ličenju, kremah, manikuri, pedikuri, zanimali so ga prostori s solarijem, hrana, prehrana, …; gospodje so se posvetili bolj svojim temam, a se zato z nič manj zanimanja sprehodili skozi pritličje in prvo nadstropje ter rekli kakšno resnejšo o uporabljenih materialih, simpatičnih prehodih, ki jih ustvarjajo detajli, in čistih linijah, ki na hodniku omare spremenijo v stene.

             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Izleti GG / petek, 3. november 2017 / 13:36

Na Ribniško in Kočevsko

Topel sončen dan je še polepšal naše potepanje po Ribnici, Kočevski Reki in Kočevju, po krajih z burno preteklostjo. Izvedeli smo ogromno zanimivega in srečali rojakinjo iz Loma pod Storžičem.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Šteje kalorije in hodi v fitnes

"V pripravljalnem obdobju treniram dvakrat na dan, jem pa šestkrat na dan, vsakokrat belo meso," pravi Miha Zupan, aktualni državni prvak v bodybuildingu.

Kranj / torek, 11. december 2007 / 07:00

V enem tednu dve tekmovanji

Plavalni klub Merit Triglav Kranj je pripravil 24. Špelin in Vesnin memorial, za organizacijo zimskega absolutnega državnega prvenstva pa so poskrbeli pri KPD Zvezda.

Kranj / torek, 11. december 2007 / 07:00

Učenci soustvarjajo pouk

Učitelji se morajo zavedati, da imajo v razredu različne otroke, ki imajo različne učne stile, sposobnosti in motivacijo.

Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Kdaj zdraviti z antibiotiki

Do danes so antibiotiki rešili že na milijone življenj. Antibiotik, dan pravemu bolniku, v predpisanem odmerku in na primeren način, je eno od najmočnejših orožij v boju z bakterijskimi povzročitelji...

Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Njena ljubezen do šivanja narodnih noš

"Ko vidim obleko narejeno, pozabim na vse preživete ure za šivalnim strojem. Takrat pozabim, koliko ur je vloženega v eno samo obleko," pravi Jožica Šmid.