Sladke nagrade
Z nagrajenci - izžrebanci križanke in kotička za naročnike Gorenjskega glasa - in v novinarski družbi, smo se družili in preživeli prijetno popoldne v Adergasu, na Domačiji Vodnik. Ob pohorski strmini pa smo v soboto lahko slišali tudi gorenjske navdušence, ki so navijali za našo najboljšo ´lisičko´, Tino Maze.
Domačija Vodnik je bila nekoč gospodarsko poslopje, ki so ga Čebuljevi prenovili v sodoben družinski hotel, kjer si lahko v restavracijskem delu privoščite družinsko kosilo ali pa vas postrežejo kot zaključeno družbo. Izbirate lahko med jesensko-zimsko ponudbo, kjer najdete na meniju vse od krače s svežim hrenom do divjačinskega golaža s kruhovim cmokom. Izbirate med krožniki za posebne priložnosti, če pa ste ljubitelj zelenjave, jim vaše želje ravno tako ne predstavljajo kakšnega velikega problema.
Pr' Vodnik je odrasel župan občine Cerklje Franc Čebulj, ki nas je tisti četrtek tudi sprejel, se nam pridružil pri kosilu in prijazno odgovarjal na vsa vprašanja v zvezi domačijo. Sicer je imela vizijo o tem, da bi se na Vodnikovi domačiji ukvarjali s turistično dejavnostjo že njegova mama, nedavno pa se je zadeva uresničila. Njemu pa je vstop v svet turizma pomenil neke vrste izziv. Stvari se je vedno loteval bolj zaradi izziva samega. Tudi za župana je v prvi vrsti kandidiral zaradi izzivov, kot pa zaradi funkcije kot take. Hotel sicer vodi njegov sin Iztok, se pa čuti, da gre za družinski projekt.
Poleg kulinaričnih užitkov, kjer je šla obiskovalcem – predvsem moškim, zelo v slast srednje pečena ovčja zarebrnica, smo si ogledali še majhen, a prijeten wellness s savno in jacuzzijem, sejno dvorano, razkazali so nam sobe, poleg koncepta zimske so nam razložili še nekaj malega o poletni ponudbi domačije – pri obeh pa dajejo velik poudarek na okolico. Kaj pa zunanji bazen? Ja, tudi o tem so razmišljali in še razmišljajo.
Naša vrhunska smučarka Tina Maze pa je pod pohorsko strmino, na 49. Zlato lisico privabila ogromno število navijačev. Tja so se organizirano odpravili tudi Gorenjci. Tako je recimo v soboto zjutraj iz Križ krenil avtobus ljudi s starim znancem, voznikom Borisom Sodnikom, nekaj navdušencev pobral še v Preddvoru, zadnje v Šenčurju, potem pa so nadaljevali pot proti Mariboru. Bojan Mertelj iz bara Košuta pravi, da je že sedemindvajset let tako, da z navdušenci obiščejo Planico, deset let so hodili v Kitzbühel na ogled smučarskih tekem, letos pa so se prvič odločili, da se odpravijo na Pohorje, da si pobliže ogledajo še Zlato lisico.
Konec tedna pa smo doživeli še eno kulinarično pravljico. Na Bledu smo združevali okuse piv pod taktirko Danijela Lovrečiča iz Bunkerja in kulinarične kreacije chefa kuhinje Restavracije 1906 hotela Triglav Bled Uroša Štefelina, ter doživeli edinstven trenutek, ko smo lahko spoznali chefovo Jano. Kdo bi si mislil, da imajo naši vrhunski kuharji tudi družinsko življenje ...