Šenčurska godla spet teknila
Šenčur - Turistično društvo Šenčur je prejšnjo soboto pripravilo tradicionalni dan godle - jedi, ki s svojimi posebnimi sestavinami in dovršeno pripravo privablja gurmane vseh generacij. Tako je bilo tudi tokrat, na že triindvajseti pogostitvi v prostorih društva. Glavna kuharica je bila izkušena Zalka Jovanovič, pomagali pa so ji Branka Kuhar, Francka Pintar, Francka Stružnik in Iztok Vidmar, ki so tudi poskrbeli, da je bila godla hitro postrežena. Poleg slastne godle je vsak obiskovalec lahko pokusil še kuhan krompir v oblicah, manjkal pa ni niti vrček kuhanega vina. »Skuhali smo več kot osemdeset litrov jedi, ki ljudem zelo tekne. Sicer smo podoben dan pripravili že decembra, vsi pa se že veselimo pustne sobote, 9. februarja, ko bomo godlo ponudili vsem udeležencem vsako leto bolj znanega šenčurskega pustnega sprevoda, ki bo letos obiskal tudi Kranj,« je dejal Vidmar. »Prava šenčurska godla se mora kuhati več ur, poleg krvi, ješprenja, kaše in čebule pa vsebuje tudi številne začimbe, ki dajejo jedi prav poseben okus - te pa naj ostanejo skrivnost,« pa so o domači specialiteti hudomušno povedale kuharice.