Glasov jež: Inovativno čiščenje snega

V občini Naklo so se spopada z zimsko radostjo na cestah lotili na izviren način. Na cesti Naklo - Tržič so v Dupljah sneg s pločnikov odstranjevali tako, da so ga najprej spravili nazaj na cesto, nato pa ga z gradbenim strojem nalagali na traktorske prikolice in odpeljali neznano kam. Da bi v celoti preverili učinkovitost občinske zimske službe, so vajo izvedli v času popoldanske prometne konce - na veliko veselje tistih, ki so bili zaradi snega že ves dan v zamudi ...

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / četrtek, 12. marec 2020 / 19:25

Vprašajmo se, kaj lahko vsi skupaj naredimo

Danes do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 89 okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 3058 testiranj. Prva okužba je tudi v zdravstveni regiji Kranj. V družbi Valicon so izvedli prvo v nizu raz...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sreda, 25. september 2013 / 15:07

Življenje kot doma

V jeseniškem domu starostnikov so odprli prvo gospodinjsko enoto, v kateri se dvanajst stanovalcev z demenco res lahko počuti kot doma.

Šport / sreda, 25. september 2013 / 14:47

Novo igrišče z umetno travo

V Naklem so odprli nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 60 krat 40 metrov.

Razvedrilo / sreda, 25. september 2013 / 14:46

Brez fotoaparata nikamor

»Mimogrede so minila ta leta,« je ob jubileju dejal Andrej Babič s Primskovega v Kranju.

Rekreacija / sreda, 25. september 2013 / 14:45

Škorci letijo proti Turčiji

Slovenski državni prvaki v ulični košarki Telemach Škorci iz Kranja so si z zmago na turnirju v Lozani priborili nastop na finalnem turnirju svetovne turneje v Istanbulu.

Radovljica / sreda, 25. september 2013 / 14:43

Sladki Festival medu

Letos so čebelarji želeli predvsem predstaviti uporabo medu v kulinariki.