Umrl je Tomaž Ertl

Ertl je bil častni občan Jesenic in prejemnik državnega srebrnega reda za zasluge.

Jesenice - Tomaž Ertl je bil rojen leta 1932, svojo poklicno kariero je začel v leški Verigi, po služenju vojaščine pa se je zaposlil v jeseniški železarni kot ključavničar. Dokončal je srednjo tehniško in kasneje višjo politično šolo v Ljubljani. V železarni je nato vrsto let vodil kadrovski sektor. Nato je odšel v Ljubljano, kjer je delal na sekretariatu za notranje zadeve, na koncu, vse do leta 1990, kot republiški sekretar za notranje zadeve. Po upokojitvi se je za nekaj let povsem umaknil iz javnega življenja. Šele zadnja leta je bil spet bolj dejaven v domačih društvih, pri upokojencih, lovcih, upokojenih policistih …

Leta 2008 je postal častni občan Jesenic, najvišje občinsko priznanje je prejel za prispevek k razvoju gospodarstva, občine in mesta, za solidarnost ter za njegov človeški odnos do soljudi. Predsednik republike Danilo Türk pa mu je leta 2009 podelil srebrni red za zasluge v času akcije Sever.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / / 11:09

S pogovori do enotnosti

Govorniki na slovesnosti Društva poslancev 90 ob trideseti obletnici plebiscita za samostojnost in enotnost Slovenije so poudarjali pomen doseganja dogovorov glede pomembnih ciljev in dejanj.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / sreda, 5. marec 2014 / 00:18

Ministrstvo ugodilo pritožbi zakoncev Šavli

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je kot drugostopenjski organ ugodilo pritožbi zakoncev Šavli iz Škofje Loke in tako sklenilo, da se mora njunih sedem mladoletnih otrok,...

Zanimivosti / torek, 4. marec 2014 / 15:28

Ocvirki. Zakaj pa ne?

Znana prehranska strokovnjakinja Marija Merljak je predavala na temo Ravnovesje na krožniku in v telesu. »Bolj ko na krožniku zmešamo različno hrano, bolj smo v ravnovesju,« je prepričana. Za ločevaln...

Kultura / torek, 4. marec 2014 / 14:15

Zapeljivost svetlobe v temi

Do 19. marca je v Sokolskem domu v Škofji Loki na ogled razstava Vaje v zapeljevanju fotografa Sunčana Stonea, ki je študiral sociologijo kulture in umetnostno zgodovino, nato pa se je ukv...

Razvedrilo / torek, 4. marec 2014 / 14:14

Jubilejni Eurosank

Na Pokljuki se je odvijal jubilejni, deseti Eurosank. Pravijo, da gre za najbolj atraktiven slalom v zgodovini slovenstva. Pa tudi najbolj smešen.

Slovenija / torek, 4. marec 2014 / 14:12

Jutri začetek posta

V starih časih je bilo med postom marsikaj prepovedano, od uživanja mesa do vasovanja in veseljačenja.