Tanja Draksler, ki v skupini Glasovih Muc Copataric poskrbi za metuljčke, je z velikim navdušenjem pocrkljala malega Ireneja, ki je takoj obul nove copatke.

Glasove Muce Copatarice ne počivajo

Med poletjem so spletle kar 227 parov copatk za novorojenčke.

Kranj - Po počitniškem predahu so se Glasove Muce Copatarice na Gorenjskem glasu kot običajno sestale prvo sredo v mesecu in ugotovile, da so spet prekosile same sebe. Med poletjem so namreč spletle kar 227 parov copatk za novorojenčke in lično zavite, z dodanimi pisanimi metuljčki iz papirja, smo jih odnesli v kranjsko porodnišnico. Direktorica Andreja Cerkvenik Škafar in pomočnica direktorice Lea Ahčin sta povedali, da so letos zabeležili že skoraj 1.200 porodov. Predvsem v zadnjih dneh je bila porodna soba polna podnevi in ponoči, kar menda lahko povežemo z novoletnimi prazniki, ki so bili pred devetimi meseci. V porodnišnici so veseli, da so z donatorsko akcijo Stopimo skupaj zbrali finančna sredstva za nakup najsodobnejšega aparata za diagnostiko raka dojke, novost je tudi kolposkopska ambulanta za pregled materničnega vratu. Kot prvega smo z novimi copatki razveselili nekaj dni starega Ireneja, še bolj pa njegovo mamico Patricijo, ki je pred Irenejem povila že tri sinove.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 5. december 2018 / 16:18

Niso še za staro šaro

Ljubljana – S svojim nastopom so se prejšnjo sredo na drugem Dnevu Zveze društev upokojencev Slovenije v Marmorni dvorani ljubljanskega Gospodarskega razstavišča predstavili tudi člani Folklorne sk...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 3. februar 2016 / 15:57

Prikaz in doživetje novih tehnologij

V podjetju Iskratel so prejšnji torek odprli poslovno-referenčni center, ki je edini tovrstni center v Evropi in predstavlja najsodobnejše središče povezovanja gospodarskega okolja in tehnologij.

GG Plus / sreda, 3. februar 2016 / 15:55

Parna lepotica dobila družbo

Pred dvema tednoma je minilo petdeset let od ukinitve železniške proge Kranj–Tržič. Progo so slovesno odprli daljnega leta 1908, šestega julija. Takrat so s cesarske ceste Kranj–Tržič umaknili poštni...

Kronika / sreda, 3. februar 2016 / 15:54

Na sodišču prodaja znamke LTH

Nekdanji direktor Loških tovarn hladilnikov Miloš Kodre na predobravnavnem naroku ni priznal, da bi s prodajo blagovne znamke LTH zlorabil položaj in oškodoval upnike.

Kultura / sreda, 3. februar 2016 / 15:53

Od Hlapcev do Evrope

Zanimiv izbor predstav v tekmovalni in spremljevalni program letošnjega 46. tedna slovenske drame selektorja Gregorja Butale obeta raznolike in aktualne festivalske dni.

Slovenija / sreda, 3. februar 2016 / 15:23

Anton Vovk, prezrt slovenski škof

Ob obletnici zažiga gorenjskega rojaka iz Vrbe škofa Antona Vovka leta 1952 na novomeški železniški postaji je izšla knjiga njegovih misli. Škof Vovk je od leta 1999 dalje kandidat za blaženega.