Zvone Bašelj trdi, da je ves krompir iz Poljanske doline dober: "Žal vrste igor ni za dobiti." (Foto: Denis Bozovičar)

Pražili bi igorja, a so se zadovoljili z drugim

Gorenja vas - Turistično društvo Gorenja vas je v soboto na trgu v središču vasi pripravilo prireditev Dan praženega krompirja. Na letošnjem, 14. svetovnem prvenstvu v pripravi praženega krompirja kot samostojne jedi so prejeli priznanje, prihodnje leto se odpravljajo na Madžarsko. »Pripravljamo se, da bi bili še boljši in bi lahko leta 2014 v naši občini pripravili prvenstvo pri dvorcu Visoko,« je povedal predsednik društva Zvone Bašelj, ki je skrbel za pripravo krompirja. Tokrat so ga pripravili s klobaso in luštrekom, mi smo bili ob njem, ko je pripravljal slednjo različico. »Imeti moraš pravo sorto krompirja. Najboljši je igor, vendar ga je nemogoče dobiti, zato imamo arau,« je povedal in izdal recept. Kuhan, a mrzel krompir počasi pražiš, na koncu dodaš luštrek in nekaj začimb. V soboto so poleg ponudili še domače postrvi, domačinom, ki jih je pritegnil tudi domači harmonikar, pa so ponudili devetdeset kilogramov krompirja. In ga v času kosila tudi razdelili.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sreda, 25. december 2019 / 18:34

Niso upoštevali pravil

Kranj – Kranjski policisti so prejšnji petek na glavni cesti skozi Kranj krajši čas v manjšem obsegu poostreno nadzirali promet. Obravnavali so štiri uporabe mobilnega telefona med vožnjo, tri vožn...

Objavljeno na isti dan


Mularija / torek, 29. september 2015 / 07:00

Izdali so knjigo

Izšla je pripovedka z ilustracijami otrok Kako je nastalo naše mesto Tržič, ki so jo predstavili na prireditvi Kako nam v Tržiču zadiši po starih časih.

Nasveti / torek, 29. september 2015 / 07:00

Pica z jajčevci

Danes skoraj že v vseh lokalih s hrano ponujajo pice, vendar je še vedno najboljša tista domača, ki jo naredimo sami. Da ne bo pica vedno istega okusa, jo poskusimo za spremembo obložiti še s čim d...

Razvedrilo / torek, 29. september 2015 / 07:00

Firštov golaž

Člani Turističnega društva Kamniška Bistrica so v nedeljo pripravili prvo tekmovanje v kuhanju Firštovega golaža, ene od priljubljenih jedi Okusov Kamnika, in prireditev Halo, na finfranje, s katero s...

Razvedrilo / torek, 29. september 2015 / 07:00

Diamantno srce ljubezni

Nedavno, 17. septembra, je minilo natanko šest desetletij, odkar sta si večno zvestobo obljubila Jožica in Martin Zavrl iz Čirč pri Kranju.

Razvedrilo / torek, 29. september 2015 / 07:00

Pot do slave

Oktobra v kranjski Cineplexx prihaja nova mojstrovina izjemnega filmskega vizionarja Roberta Zemeckisa: film o francoskem vrvohodcu Philippu Petitu, ki je leta 1974 razpel vrv med stolpa Svetovnega tr...