Pražili bi igorja, a so se zadovoljili z drugim
Gorenja vas - Turistično društvo Gorenja vas je v soboto na trgu v središču vasi pripravilo prireditev Dan praženega krompirja. Na letošnjem, 14. svetovnem prvenstvu v pripravi praženega krompirja kot samostojne jedi so prejeli priznanje, prihodnje leto se odpravljajo na Madžarsko. »Pripravljamo se, da bi bili še boljši in bi lahko leta 2014 v naši občini pripravili prvenstvo pri dvorcu Visoko,« je povedal predsednik društva Zvone Bašelj, ki je skrbel za pripravo krompirja. Tokrat so ga pripravili s klobaso in luštrekom, mi smo bili ob njem, ko je pripravljal slednjo različico. »Imeti moraš pravo sorto krompirja. Najboljši je igor, vendar ga je nemogoče dobiti, zato imamo arau,« je povedal in izdal recept. Kuhan, a mrzel krompir počasi pražiš, na koncu dodaš luštrek in nekaj začimb. V soboto so poleg ponudili še domače postrvi, domačinom, ki jih je pritegnil tudi domači harmonikar, pa so ponudili devetdeset kilogramov krompirja. In ga v času kosila tudi razdelili.