![](/images/20120914/309149981-AR_1.jpg?Size=main_picture&ImageVersion=online_l1)
Prvi festival medu v Lescah
V junija odprtem Čebelarskem razvojno izobraževalnem centru Gorenjske v Lescah so v soboto kot prvi večji dogodek pripravili Festival medu.
Lesce - Poudarek prireditve je bil na medeni kulinariki in obiskovalcem pokazati, da je med tudi na tem področju zelo široko uporaben. Obiskovalcem so na prireditvi v pokušino ponudili tako z medom pripravljene glavne jedi kot tudi pijače in seveda sladice.
Na festivalu so se predstavili različni ponudniki medenih izdelkov, v predavalnici pa so organizatorji pripravili predstavitve in predavanja, tako s področja povezovanja turizma in čebelarstva kot tudi uporabe medu v prehrani. Izkušnje s povezovanjem čebelarstva in turizma je predstavila direktorica Zavoda za turizem Žirovnica Maja Zupan. »Čebelarski izdelek je kot tematski produkt doživljajskega turizma že prepoznaven, tudi v slovenski turistični ponudbi. K temu sta zagotovo pripomogla učinkovita kampanja Čebelarske zveze Slovenije in dejstvo, da so čebelarske vsebine zeleno naravnane - to pa je tisto, kar išče sodoben turistični potrošnik.« V občini Žirovnica zato gostom ponujajo doživljajsko izkušnjo v naravi in z naravo. »Posebno pozornost v ponudbi namenjamo kulinaričnim doživetjem z degustacijo medu in medenih pijač. S ponudbo smo inovativni, avtentični in zeleno naravnani. Prepričani smo, da je naša turistična ponudba dober odgovor na nove trende v turizmu.«