Gorenjski kampi so te dni zelo dobro zadeni, tudi Kamp Danica v Bohinju, ki smo ga obiskali ta teden. (Foto: Tina Dokl)

Gorenjski kampi letos bolje obiskani

V gorenjskih kampih so z letošnjo sezono zelo zadovoljni, saj se je skoraj vsem povečal obisk, tudi do petindvajset odstotkov. K temu je pripomoglo tudi lepo in suho vreme.

Bohinj, Bled - Suho in sončno vreme se bo še nadaljevalo, napovedujejo vremenoslovci. Njihova napoved samo še povečuje skrbi kmetovalcem, zato pa v veselje spravlja lastnike oziroma upravljavce gorenjskih kampov, saj je pomoč vremena zanje zelo dobrodošla tudi ob vrhuncu poletne sezone, ko so kampi že tradicionalno lepo zapolnjeni. »Dejavnost kampistov je zelo odvisna od vremena,« naši ugotovitvi pritrjuje tudi Jaka Žvan iz kampa Danica.

Tako v bohinjskem kot v drugih gorenjskih kampih so z letošnjo sezono zadovoljni, saj beležijo povečan obisk. »Trenutna zasedenost kampa je za približno petino večja kot avgusta lani, tudi julija smo imeli boljši obisk – za okoli 14 odstotkov,« je pojasnil Žvan, ki pa opaža, da je letos precej večja fluktuacija gostov. »Dnevno se pri nas zamenja tudi po dvesto do 250 gostov, kar je precej več kot v preteklosti. Ugotavljamo, da kampisti pogosteje menjajo destinacije. Ko namreč svoje goste ob odhodu povprašamo, kam odhajajo, nam odgovorijo, da bodo še nekoliko potovali po Triglavskem narodnem parku ali drugih slovenskih krajih.«

V Campingu Bled so fluktuacije gostov že navajeni. »Pri nas so gostje že ponavadi nastanjeni za krajše obdobje,« je razložil Nejc Kelbl, vodja kampa. Tudi v blejskem kampu so z letošnjo sezono zelo zadovoljni, saj so doslej kljub minimalnemu dvigu cen našteli dobrih deset odstotkov več nočitev, tudi na vrhuncu sezone so dobro zasedeni.

»Glede na vremenske napovedi računamo, da bomo tako zasedeni vsaj do konca avgusta,« dodaja Kelbl. Tako kot v kampu Danica tudi v Campingu Bled večino nočitev ustvarijo tujci. »Slovenskih gostov je pri nas samo za vzorec, nekaj več smo jih pridobili zaradi lesenih hišk,« še pravi.

Z dosedanjim obiskom so zelo zadovoljni tudi v kmapu Šobec, kjer trenutno biva približno četrtina več gostov kot lani ob enakem času, malo manj pa v Kampu Radovljica, kjer so pričakovali večji obisk od ustvarjenega. Precej zadovoljni so v Dragočajni. »Sredi avgusta je že tako vrhunec sezone, letos pa beležimo še povečan obisk in več nočitev kot običajno. Podatke za julij in prvo polovico avgusta sicer še nismo zbrali, za junij pa lahko rečem, da smo imeli za petino več nočitev kot lansko leto ob tem času. Lepo vreme nam gre zagotovo na roke,« je povedala Katja Jazbinšek iz Kampa Smlednik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / nedelja, 23. julij 2017 / 22:58

Pridobivajo planinske izkušnje

Mladi celjski planinci taborijo ob Planšarskem jezeru in se učijo planinskih veščin, poleg tega pa spoznavajo tudi kraj in domačine.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Ponekod že zmanjkuje paše in vode

Na marsikateri planini imajo zaradi suše že probleme s pašo in z vodo za napajanje. Živino gonijo v višje ležeče predele.

Gorenjska / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Gorenjski kampi letos bolje obiskani

V gorenjskih kampih so z letošnjo sezono zelo zadovoljni, saj se je skoraj vsem povečal obisk, tudi do petindvajset odstotkov. K temu je pripomoglo tudi lepo in suho vreme.

Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Denar za naložbe v rastlinsko pridelavo

V Kranju bo v torek predstavitev razpisa za naložbe v sadjarstvo, vrtnarstvo in za nove izzive.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Glasov jež: Kako hitro sedaj peljati?

Al` prav je voziti se 30 ali 40 na uro, bi prosto po Prešernu opisali dilemo, s katero se v Stražišču pri Kranju te dni srečujejo vozniki. Zaradi gradbenih del ob Jernejevi ulici so postavili zač...

Prosti čas / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Medene poletne noči

Tudi Šenčur očitno dobiva svoj poletni glasbeno-kulturni festival, ki privablja že z imenom. Že ves teden namreč poteka prvi Medeni festival, ki številnim obiskovalcem vsak večer ponuja koncerte, film...