Slavko Juršak ob sočnem paradižniku. Kar nekaj je bilo prejšnji teden že dozorelih plodov. (Foto: Tina Dokl)

Paradižnik se pne tri metre visoko

Kranj - Tri metre visoko se pneta oporna kola, na katerih zorijo sočni paradižniki na vrtu Marte in Slavka Juršak s Primskovega. Že lani so paradižniki dobro obrodili, letos se je zgodba ponovila. »Vseh doma niti ne moremo pojesti, nekaj jih s soprogo predelava v paradižnikovo mezgo, nekaj jih podariva sorodnikom,« je povedal Slavko Juršak, ki je razkazal še drugi del vrta, na katerem uspevajo kumare, največja meri čez štirideset centimetrov v dolžino, pa brokoli, blitva, tri vrste radiča, bučke, špinača, stročji fižol, zelišča ..., od sadja pa breskve, slive in robide. Krompir so že pobrali. »Vse je domače in po zelenjavo ni treba iti v trgovino,« je dejal Juršak, ki vrt zaliva s kapnico enkrat na dan, ko je zelo vroče, pa tudi dvakrat. Zelenjavni in sadni vrt je zakoncema velika ljubezen. »Če tega ne bi bilo, vrt ne bi tako lepo uspeval,« je prepričan Slavko Juršak.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 10. junij 2008 / 07:00

Kraljevska etapa na Krvavec

V sredo se začenja kolesarska dirka Po Sloveniji, največji kolesarski dogodek pri nas. O zmagovalcu naj bi odločala 3. etapa v petek s startom v Škofji Loki in ciljem na Krvavcu.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / četrtek, 28. junij 2018 / 22:16

Manj za vrtec in poplavno zaščito

Škofja Loka – Junijska seja občinskega sveta v Škofji Loki je štela kar 21 točk dnevnega reda, med katerimi je bil tudi rebalans letošnjega proračuna. Prerazporejajo se znatna sredstva na račun ure...

Škofja Loka / četrtek, 28. junij 2018 / 22:16

Razgrnili so dokument za Livado Žovšče

Občinski svetniki v Škofji Loki so med drugim tokrat obravnavali dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za območje Livada Žovšče, ki je od petka naprej javno razgrnjen.

Kranj / četrtek, 28. junij 2018 / 22:15

Pomemben korak do gradnje tribun

Kranjski mestni svetniki so s sprejetjem odloka o javno-zasebnem partnerstvu naredili pomemben korak za izgradnjo športnega parka z novimi tribunami. Obeta se tudi gradnja novega naselja Ob Savi.

Razvedrilo / četrtek, 28. junij 2018 / 22:15

Zgodbe kreativnih upov dizajna

Mladi kreativni upi Fakultete za dizajn so se prek zgodb in idej poklonili literatu Ivanu Cankarju z razstavo Design Explosion. V Hiši za dizajn managment in inovacije si lahko do konca poletja ogl...

Kultura / četrtek, 28. junij 2018 / 22:14

Najboljše še za zaključek

V Glasbeni šoli Kranj so s slavnostnim koncertom Mladinskega pihalnega orkestra s solisti ter podelitvijo pohval in nagrad učencem v sredo na Brdu zaključili letošnje šolsko leto.