Mladi Jeseničani že pridno trenirajo

Jeseniška hokejska šola slovi kot najboljša v državi in ena tistih najprodornejših v tem delu Evrope. Številna imena, ki so ponesla ime hokejskih Jesenic v svet, so svoje prve korake naredila ravno v jeseniškem podmladku. Ta že lepo število let nosi ime HD mladi Jesenice in tudi v novi sezoni je želja nadaljevati po poti, ki je bila začrtana pred mnogimi leti.

Čeprav se je minula sezona šele dobro končala, pa so vse misli že usmerjene v novo. Težave v jeseniškem hokeju so sicer velike in niso prizadele le hokejistov iz prvega moštva, ampak jih občutijo tudi vsi v HD mladi Jesenice. Vendar čas krize ni čas za jok in stok. Treba je trdo prijeti za delo in se izkopati iz težav.

 

Tega so se odgovorni pri jeseniškem podmladku tudi lotili. Že od 15. aprila potekajo priprave na novo sezono. Po programu, ki je prilagojen starosti in razvoju otrok, mladi hokejisti nabirajo moč za nov dolg in naporen boj za zmage na ledenih ploskvah, predvsem pa za lastni napredek, tako osebnostni kot tudi športni. Mladeniče lahko srečate povsod, v športnem parku Podmežakla, v naravi, v fitness centru, po telovadnicah osnovnih šol, trim stezi in v TVD Partizan. Tako bo vse do poletnih počitnic, treningi pa se bodo nadaljevali v mesecu avgustu. Takrat se bo trening nadaljeval tudi na ledu. Zaradi obnovitvenih del v domači Podmežakli bodo ti potekali v ledeni dvorani na Bledu. Mladi Jeseničani bodo gosti na Bledu, vse dokler ne bo jeseniška dvorana nared, kar pa se pričakuje nekje v mesecu septembru.

 

Preveliki finančni stroški so razlog, da HD mladi Jesenice v sezoni ne bodo nastopili s člansko ekipo. Zato je prišlo do nekaj sprememb tudi v trenerskem kadru. Kljub uspešnem vodenju kadetske ekipe in korektno opravljenem delu se je klub poslovil od trenerja Tonija Tišlarja. Marjan Kozar ostaja glavni trener mladinske ekipe, skupaj s pomočnikom Gabrom Glavičem pa je prevzel tudi vodenje kadetske ekipe. Aleš Sodja in Drago Mlinarec bosta skrbela za dečke in mlajše dečke, delo z najmlajšimi pa je zaupano Gabru Klinarju, Davidu Mlinarcu, prof. Bojanu Brunu in Luki Pogačniku. Klub bo v novi sezoni poskrbel za brezplačno drsalno šolo za hokeja željne nadobudneže.

 

Novo vodstvo kluba, ki mu poveljuje nekdanji uspešni jeseniški branilec Miha Rebolj, se zaveda vloge dobre fizične priprave in ob tem tudi pravilne prehrane. Ta skrb je zaupana kondicijskemu trenerju Roku Pekolju, ki je v jeseniškem hokeju že deloval. Strokovnjak s tega področja bo zanesljivo znal pravilno svetovati tako mladim hokejistom kot tudi njihovim staršem. Ob tem bo veliko pripomogel k pravilni rehabilitaciji ob poškodbah, ki so v hokeju pač stalnica.

 

Pri HD mladi Jesenice se zavedajo, da brez sodelovanja obeh hokejskih klubov kriza ne bo minila. Ponujajo svoje znanje, kvaliteto in pomoč. Skupaj z odgovornimi pri HK Acroni Jesenice poskušajo najti nekaj najboljših rešitev v danem trenutku. Hokejski podmladek vodijo ljudje, ki imajo hokej v krvi in ga ljubijo. Zato je njihova pomoč neizogibna in zanesljivo se ne bodo zlahka sprijaznili s propadom hokeja na Jesenicah, ki sedaj že krepko grozi.

 

Drago Cvetanovič

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / torek, 26. junij 2007 / 07:00

Telovadnica dobiva končno podobo

Center Gorenje vasi bo postal bolj zelen in z večnamenskim prostorom za prireditve. Inšpektorat bo z delom začel jeseni.

Objavljeno na isti dan


Humor / ponedeljek, 1. oktober 2012 / 07:00

Slovenski državni hloding

V noči s četrtka na petek je vlada kljub nasprotovanju opozicije sprejela končni osnutek zakona o Slovenskem državnem hlodingu. Prevladovali bodo bukovi hlodi, smrekovi v manjšini.

Kultura / ponedeljek, 1. oktober 2012 / 07:00

Iz dveh fotografij so tri

V galeriji Kranjske hiše je na ogled razstava fotografij srbske avtorice Božane Marinček.

Prosti čas / ponedeljek, 1. oktober 2012 / 07:00

Namesto zlitin meša koktajle in prebira knjige o viskijih

Eni zbirajo plošče, drugi svinčnike, tretje navdušujejo starine, Marka pa sta pred leti dve starejši Škotinji navdušili nad viskijem, kasneje pa ga je chef Igor Jagodic navdušil še nad hrano in njenim...

Splošno / ponedeljek, 1. oktober 2012 / 07:00

Anketa: Odpuščanje ne bo rešilo države

Vlada napoveduje nove varčevalne ukrepe, državne finance naj bi reševali tudi z odpuščanjem javnih uslužbencev. Kaj na to pravijo mimoidoči v Kranju? Kaj bi še lahko storili v boju zoper globoko zadol...

Zanimivosti / ponedeljek, 1. oktober 2012 / 07:00

Spominjali so se vojaščine

V Cerkljah se je pred kratkim zbrala vesela druščina tistih, ki so v letih 1964-66 vojaški rok služili v Trebinju v Hercegovini.