Klic z gora (Foto: Studio Virc)

Klic z gora na TV Slovenija

Ljubljana - V torek, 12. junija, ob 21. uri bodo na 1. programu TV Slovenija predvajali novi slovenski igrano-dokumentarni gorniški film Klic z gora. Pobuda za film je prišla s strani kranjskogorskih reševalcev pred dobrim letom dni. Scenarist filma je Boštjan Virc, režiser Žiga Virc, producentka pa Jožica Blatnik. Film je bil prvič prikazan letos aprila v tekmovalnem delu 6. mednarodnega festivala gorniškega filma v Domžalah, kjer je prejel nagrado za najboljši alpinistični film, nagrado občinstva in nagrado Planinske zveze Slovenije. Film osvetljuje zgodovinski razvoj reševanja v slovenskih gorah, posvečen pa je 100-letnici organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji. Ustvarjalci so uporabili veliko arhivskih posnetkov in fotografij, od zasebnih in muzejskih zbirk, posnetkov iz Arhiva TV Slovenija do odlomkov iz slovenskih igranih filmov, ki se navezujejo na tematiko reševanja v gorah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / ponedeljek, 24. september 2007 / 07:00

Na likovni koloniji na Portugalskem

Učenca Jan Grošelj in Katja Žagar ter mentorica Maja Zajc Sobočan so se udeležili likovne kolonije v portugalski Perneli.

Objavljeno na isti dan


Bled / sreda, 10. december 2014 / 13:02

Dnevi potice že tretjič

Konec tedna so v Potičnici Blejski otok že tretjič organizirali prikaz peke potice, kdor pa je želel, si je lahko ogledal tudi Blejski otok s svetiščem Matere Božje in razgledni zvonik.

Razvedrilo / sreda, 10. december 2014 / 13:00

Koncertni beli december

Veseli december bo v Škofji Loki postregel s pestro paleto koncertov. Loški Pub je tako v soboto gostil legendarno zasedbo Zmelkoow, ta teden pa prihajajo romantični Čedahuči.

Jesenice / sreda, 10. december 2014 / 12:25

Omejitev obiskov v jeseniški bolnišnici

Jesenice – V Splošni bolnišnici Jesenice so zaradi povečanega števila respiratornih obolenj omejili obiske na pediatričnem in ginekološko-porodniškem oddelku. Na pediatričnem oddelku so obiski ob o...

Radovljica / sreda, 10. december 2014 / 12:24

Praznični bazar centra za usposabljanje

Radovljica – Center za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica je v četrtek – tokrat že tretje leto zapored – v praznični december stopil z umetniškim večerom, na katerem svoje umetniške talente...

Slovenija / sreda, 10. december 2014 / 12:23

V SLS so izvolili novo vodstvo

Podčetrtek – Na sobotnem kongresu stranke SLS so izvolili novega predsednika, tri podpredsednike in druge organe stranke.