Neznosen hrup s Šmarjetne

Open air techno na Šmarjetni gori ... 11. maja 2012, pripravite se na visokogorski in visokooktanski techno na čudoviti lokaciji, ki je tudi najvišja žurerska lokacija v zgodovini Tedna mladih.

Blagor tistim, ki živijo daleč stran od Šmarjetne gore. Saj mi, stanovalci, ki živimo pod Šmarjetno ali na njenem južnem pobočju, to noč nismo zatisnili očesa. Zvoki visokooktanske techno glasbe so se pregloboko zajedali v naša ušesa in nam kratili spanec. Ker nismo vedeli, za kakšno prireditev gre, smo ogorčeni ob dveh ponoči klicali na 113, zaradi kaljenja nočnega miru. Krasno so nas potolažili, da je prireditev odobrena s strani Upravne enote Kranj do 5. ure zjutraj. Kot mesečniki smo hodili po hiši in jasno ob 5. uri se zadeva ni končala. Po ponovnem dvakratnem klicu na 113 so zvočniki utihnili ob 5.45.

 

V ponedeljek smo na upravni enoti preverili, kako je mogoče dobiti dovoljenje za dogodek, ki tako grobo posega v kaljenje nočnega miru. Uslužbenka na UE je zatrdila, da za ta dogodek ni bilo izdano dovoljenje. Kasneje smo ugotovili, da je bila ta prireditev v sklopu Tedna mladih v Kranju, ki ga organizira Klub študentov Kranj.

 

Kot občani se sprašujemo, ali imamo v tej državi pravico do miru ali se moramo res podrejati vsakomur, ki si želi prirejati zabave, ne glede na čas in lokacijo. Pri tem se ne ozirajo na ljudi in ne pomislijo, da bodo s svojim dejanjem nekomu ukradli noč počitka in mu s tem pokvarili tudi naslednji dan. Verjetno tudi niso pomislili na vse živali, ki živijo v gozdu, kako je bučna glasba vplivala na njih. Pomembni so jim le lastni interesi in zaslužek.

 

Močno si želim, da je bil Open air techno prvič in zadnjič na Šmarjetni gori.

 

Vladimir Marn

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 15. junij 2018 / 10:43

OHO in Tretja umetnost

Predstavitvi faksimila knjige OHO je v Galeriji Prešernovih nagrajencev sledil pesniški večer Iztoka Geistra. Danes odprtje razstave Tretja umetnost akademskega kiparja Marka Pogačnika.

Objavljeno na isti dan


Kranj / četrtek, 26. junij 2014 / 22:52

Za projektno povezovanje

Na predvolilni konvenciji v Kranju so se v petek predstavili kandidati Zavezništva Alenke Bratušek na letošnjih državnozborskih volitvah.

Tržič / četrtek, 26. junij 2014 / 22:50

Alpsko srečanje veleposlanikov

Slovenija ima svoj čar. Tako je našo deželo opisal češki veleposlanik, eden izmed udeležencev sobotnega prvega Alpskega srečanja veleposlanikov, častnih konzulov in obmejnih županov.

Gorenjska / četrtek, 26. junij 2014 / 22:48

Mlada upa Ajda in Lan Dan

V dobrodelni akciji Mladi upi je Zavarovalnica Triglav izbrala dvanajst obetavnih mladih športnikov, umetnikov in znanstvenikov, ki jim bo pomagala pri uresničenju sanj. Med njimi sta tudi Gorenjca, p...

Jezersko / četrtek, 26. junij 2014 / 22:41

Priznanje športnemu delavcu

Le na dan praznovanja Občine Jezersko so v preddverju kulturnega doma Korotan razstavili izvirnik meteorita Jezersko, ki ga je pred dvema desetletjema pri Češki koči našel Kranjčan Božidar Jernej Malo...

Kranj / četrtek, 26. junij 2014 / 19:31

Desetič iz Bitenj na Blegoš

Bitnje – Skupina pohodnikov, krajanov Bitenj, se je drugo junijsko soboto odpravila na Blegoš. Pohod, ki je bil že deseti po vrsti, so začeli zarana na igrišču v Spodnjih Bitnjah, se vzpeli na Plan...