Glasov supermaratonski tek

Šestdeset kilometrov od Bohinja do Kranja za šestdeset let Gorenjskega glasa.

Bohinj, Kranj - Tekači iz rekreativne ekipe Gorenjskega glasa Janez Ferlic, Janez Ahačič, Marjan Lotrič, Polde Taler, Miro Krivec, Marjan Lotrič, Jana Oman, pridruženi član Stane Panjan in kranjski maratonec ter član Kluba trmastih Preddvor Franc Kaučič - Kavka so včeraj pretekli šestdeset kilometrov za šestdeset let Gorenjskega glasa. Zadnje kilometre jih je na poti spodbujal tekač Matjaž Kalan.

Ob osmih zjutraj so startali pred cerkvijo sv. Janeza v Bohinju. Izbrali so traso: Bohinjska Bistrica-Nemški Rovt-odcep za Sorico-Soriška planina-Spodnja Sorica-Zali Log-Železniki-Dolenja vas-Čepulje-Stražišče-Kranj-(Gorenjski glas). Večinoma so tekli po asfaltnih cestah, le dva kilometra od vasi Strmica do Čepulj sta bila makadamska. »Ultarmaraton je vedno zahtevna preizkušnja. Manj zahtevne poti niti nismo želeli izbrati, saj smo s to traso povedali, da so bila tudi leta Gorenjskega glasa včasih malo manj, včasih malo bolj trnova. Na današnji preizkušnji smo imeli dva strma vzpona, na Soriško planino in na Čepulje. Skozi Zali Log, Železnike ... pa smo tekli tudi zato, da smo izrazili solidarnost z ljudmi v teh krajih, ki jih je pred nedavnim prizadela vodna ujma,« je povedal Janez Ferlic.

Ob tej priložnosti je direktorica in odgovorna urednica Gorenjskega glasa Marija Volčjak tudi napovedala dobrodelni koncert, ki ga bo Gorenjski glas organiziral 15. novembra v Kulturnem hramu v Cerkljah. Zbrana sredstva bomo podarili najbolj prizadetim družinam v Železnikih in širšem okolju.

               

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sobota, 21. maj 2011 / 07:00

Vrhunec praznovanj na Blejskem gradu

Ta konec tedna bodo na Bledu s številnimi slovesnostmi zaznamovali tisočo obletnico prve omembe Blejskega gradu v pisnih virih.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 8. avgust 2017 / 16:01

Izročilo pastirjev živi še danes

V nedeljo so na Veliki planini obujali tradicijo izdelovanja trniča, velikoplaninskega sira, ki je v zadnjih letih doživel preporod in postaja pravi kamniški simbol.

Kronika / torek, 8. avgust 2017 / 16:01

Brunarica je pogorela

Pokljuka – Po poročanju centra za obveščanje so bili gasilci preteklo nedeljo nekaj čez pol sedmo uro zjutraj obveščeni o požaru v neposredni bližini Šport hotela na Pokljuki. Tam je iz za zdaj še...

Kronika / torek, 8. avgust 2017 / 16:00

Smrt planinca

V petek je na območju Storžiča umrl planinec, gorenjski reševalci pa so imeli konec tedna precej dela tudi s poškodovanci.

Slovenija / torek, 8. avgust 2017 / 15:59

Novakova najavila kandidaturo

V boj za mesto predsednice države se podaja tudi Ljudmila Novak. Kot pravi, želi ljudem povrniti zaupanje v državo in povezati Slovenijo.

Nasveti / torek, 8. avgust 2017 / 10:05

Ima vse, kar imajo veliki

Slovenska obala meri dobrih štirideset kilometrov, pa ima vse, kar imajo dežele z mnogo daljšo in večjo obalo. V Kopru lahko občudujete pristanišče, žerjave in kontejnerje, ki jih pretovarjajo dan...