Ansambel Franca Miheliča skupaj z ansamblom Zarja v zaodrju že tretje prireditve Po domače pod Jurjevim Klobukom (Foto: Matic Zorman)

Glasba in lepota na kupu

Ponavadi gredo na lepotnih izborih glasba, vezna beseda in lepa dekleta z roko v roki. Tokrat se je vse zvrstilo v enem vikendu.

V Športni dvorani v Šenčurju je bila že tretjič zapored narodnozabavna prireditev Po domače pod Jurjevim klobukom. Kot vsako leto je bil tudi letos pester glasbeni program glavni krivec, da se je v dvorani zbralo lepo število obiskovalcev. Nastopili so ansambel Franca Miheliča, priljubljena pevka Tanja Žagar, ansambel Igor in zlati zvoki, ki bodo 20. obletnico delovanja praznovali 15. junija letos v Letnem gledališču Studenec pri Domžalah, pa skupina Gadi, ki jo sestavljajo trije postavni mladci, primorski ansambel Biseri, Zarja in Otroška folklorna skupina DPM Šenčur Vrtavke. Za vezno besedo je skrbela Saša Pivk Avsec. Prav takrat pa je v Športni dvorani Trata pri Škofji Loki prvič potekal 1. Raki – Coct Fest. Vsako leto namreč ogromno Slovencev roma v Gučo, delček tega razpoloženja so poskušali tisti večer v Škofji Loki pričarati velenjski trubači Fešta Bend. Dvanajstčlanska zasedba iz Velenja razveseljuje in spravlja na noge občinstvo s skladbami iz naše nekdanje skupne države, ima bogat repertoar rock'n'rolla, obvlada pa tudi legendarne slovenske pesmi. Zanimivo je, da je večina članov akademsko izobraženih, druži pa jih ljubezen do dobre glasbe. Na slovenski glasbeni sceni obstajajo od leta 2006.

Tovrsten večer je v Loki poskusno uspel, bi lahko rekli, ker smo nekako prepričani, da ko bodo organizatorji pripravili prireditev drugič, bo zanimanje zanjo večje. In posledično bo seveda tudi več obiskovalcev.

Srbsko lepotico, ljubljenko rumenega tiska in pevko Ano Nikolić pa so v kranjskem Planetu Tuš na odru pozdravili številni oboževalci. Čakanje na njen nastop je bilo podobno kot povsod: daljše od običajnega, zamujanje pa je že del koncertne folklore. In če so tokrat bolj prišli na račun moški, potem se ženski večer obeta konec tega tedna, ko bo Planet gostil prvi predizbor za mistra Slovenije 2012. V Kranju boste dekleta in žene lahko od 21 kandidatov spremljale predstavitev sedmih, navijale pa za svojega Gorenjca, saj Janez Konda prihaja iz Lesc, Medard Petrič pa iz Kranja.

Konec aprila pa smo Slovenci dobili še miss športa Slovenije 2012. Naziv in lenta sta šli v roke ljubljanski gimnazijki, osemnajstletni Urški Klavs. Njena prva spremljevalka je postala leto dni mlajša Vrhničanka Anja Antič, druga spremljevalka pa 22-letna Kamničanka Teja Jeglič, ki je prejela še lento za miss fotogeničnosti.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / torek, 17. junij 2008 / 07:00

Obvoznica - kdaj?

Škofja Loka - V četrtek zvečer so čez cesto nad Spodnjim trgom v Škofji Loki izobesili transparent z napisom Obvoznica?, tako da ga je poleg domačinov lahko videlo tudi veliko št...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 3. maj 2012 / 07:00

V ospredju narava in človek

V Mali Galeriji v Kranju bo še do 7. maja odprta razstava slik akademske slikarke Irene Jeras Dimovske, konservatorke in restavratorke, ki je v Gorenjskem muzeju zadolžena za likovno in poslikano etno...

GG Plus / četrtek, 3. maj 2012 / 07:00

Ta žlahtni kulturnik

Umrl je Franc Drolc (1939-2012), slovenist, prešernoslovec, pesnik, prevajalec, urednik, publicist in bibliotekar, tudi nekdanji sodelavec Gorenjskega glasa in naših Snovanj. Njegovemu spominu posveča...

Zanimivosti / četrtek, 3. maj 2012 / 07:00

Umetnost čipke prepletli z bitko

Obogatenim Slovenskim klekljarskim dnevom je uspel velik preboj: v lepem vremenu je samo v soboto, ko so na Dobračevi uprizorili bitko na Rupnikovi liniji, Žiri obiskalo več tisoč radovednežev.

GG Plus / četrtek, 3. maj 2012 / 07:00

Etnologi proučujemo življenje od spodaj navzgor

V žirovskem muzeju so 20. aprila odprli še drugi del nove stalne razstave o čevljarstvu na Žirovskem skozi čas, predstavili so zgodbo o Alpini, ki traja že 65 let. To je bil tudi povod za pogovor z av...

Prosti čas / četrtek, 3. maj 2012 / 07:00

Glasba in lepota na kupu

Ponavadi gredo na lepotnih izborih glasba, vezna beseda in lepa dekleta z roko v roki. Tokrat se je vse zvrstilo v enem vikendu.