Oto Pestner v družbi orkestra in dirigenta Marka Hribernika

Anja in Oto blestela v Kranjski Gori

Pravzaprav ob tako kvalitetni in dovršeni kombinaciji priznanih mojstrov glasbe, kot so violinistka Anja Bukovec, ki izstopa zaradi prepoznavnega tehničnega sloga in osvaja mednarodne nagrade, legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner, ki je že več kot štirideset let odličen in prepričljiv v najrazličnejših glasbenih žanrih, ter orkester pod vodstvom še mladega in nadvse talentiranega dirigenta in pianista Marka Hribernika, ni bilo pričakovati drugega kot še en vrhunski nastop, koncert, ki je zadovoljil še tako zahtevno in izurjeno poslušalčevo uho. V tej odrski zasedbi so navdušili v začetku aprila v kranjskogorski dvorani Vitranc ter z bogatim in osvežilnim festivalskim programom znanih skladb tako iz sveta klasične kot tudi popularne glasbe poskrbeli za odličen večer in nadvse prijeten zaključek velikonočne nedelje.

Dogodek je začela Anja ob spremljavi orkestra s klasično poznano Vivaldijevo melodijo z naslovom Pomlad, takoj za tem pa je na oder stopil tudi Oto Pestner, ki si je za uvodno skladbo večera izbral znano balado Francisa Laia Love Story. Nadaljeval je s pesmijo Stevia Wonderja Lately, nato pa je sledila klasična melodija Anjine violine – Vesna, skladatelja Bojana Adamiča. V duetu pa sta umetnika navdušila v ritmu tanga s pesmijo Por una cabeza avtorja Astorja Piazzolle; pri skladbi legendarne skupine The Beatles pa je poleg Pestnerjevega glasu vlogo pevca prevzel tudi dirigent Marko Hribernik. V prvem delu večera smo slišali še skladbe, kot so gospel Amazing Grace, domačo zimzeleno Vrača se pomlad in klasiko Banjo and Fiddle.

Drugi, sicer bolj dinamični del koncerta, pa se je pričel z umirjeno melodijo orkestra, z znano Bachovo simfonijo Air, sledila je skladba Oblivion (Astorja Piazzolle), kjer je znova blestela Anja. Oto je v drugem delu prijetno presenetil tudi z novitetami, skladbama Sveta voda in Tebi Maja - avtorsko glasbo, ki jo bo moč slišati tudi na glasbenem albumu z naslovom Oto Pestner 2012, ki ga bomo na prodajnih policah lahko zasledili prav kmalu. Zvrstile so se še skladbe, kot so popevka Mati bodiva prijatelja, Mali c'gani, Vse je lepše, ker te ljubim, klasične Liebeslied, Syncopation, Escualo, Čardaš in za zaključek še skupni nastop ob zimzeleni popevki z naslovom Trideset let.

Občinstvu, katerega več kot polovica je bila gostov iz sosednje Italije in Avstrije, je z glasnim in navdušujočim aplavzom uspelo umetnike znova priklicati na oder - vsekakor ne zaman, saj je bila čudovita skladba z naslovom Ave Marija več kot primeren zaključek velikonočnega vikenda.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 29. maj 2007 / 07:00

Kriminal

Odnesel motorni žagi Cerklje na Gorenjskem - V petek je neki nepridiprav z dvorišča stanovanjske hiše v Cerkljah odnesel motorni...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Lepo je bit´ župan

Volilna vojna zdaj je mimo, mirno čakamo na zimo. Županske stolčke bojo grel,...

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Topla in svetla zima

Zeleno srce Avstrije v zimski obleki, Charter Night tržiških Lionsev, nova kolekcija pričesk Epic in ledena polžja hišica.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Nominator

Najprej smo martinovali, se veselili ob mladem vincu, ki naj vino bo, potem smo jih pa izvolili. Vmes pa ustrelili kakega kozla, nekaj za šalo, nekaj pa tistih pravih, za kazen in po zdr...

Kranj / petek, 17. november 2006 / 06:00

Mali formati velikih mojstrov

V Mestni hiši in v Mali galeriji v Kranju je na ogled mednarodna razstava fotografij Miniature 2006.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Anketa: Piramida ali preverjeno

Že slab mesec ob torkih zvečer oddaji Preverjeno na POP TV konkurira oddaja Piramida z Eriko Žnidaršič na nacionalni televiziji. Naše sogovornike smo v Kranju povprašali, katero si raje ogledajo.