Dragica Ribnikar (Foto: arhiv GG)

Priložnost za nove zaposlitve

Kranjska območna služba zavoda za zaposlovanje poglablja sodelovanje z delodajalci in brezposelnimi. Marca se je brezposelnost (v primerjavi z mesecem prej) znižala za tri odstotke.

Kranj - V evidenci brezposelnih na Gorenjskem je bilo konec marca prijavljenih 8054 oseb. »Spodbuden je podatek o zaposlovanju brezposelnih, saj je novo zaposlitev marca dobilo 647 oseb, v prvem četrtletju skupaj 1472 brezposelnih ali za štiri odstotke več kot v istem obdobju lani,« podatke navaja Dragica Ribnikar, direktorica Območne službe Zavoda za zaposlovanje Kranj.

Zavod je konec minulega tedna pripravil vrsto dogodkov pod skupnim naslovom Sodelovanje je priložnost, s katerim poudarjajo pomembnost sodelovanja med vsemi udeleženci na trgu dela: delodajalci, zavodom in brezposelnimi osebami. Udeležili so se ga predstavniki 16 gorenjskih podjetij iz različnih dejavnosti. »Predstavili smo možnosti sodelovanja v času, ko imajo v podjetjih potrebo po zaposlovanju, pri spodbudah za zaposlovanje brezposelnih, pri dolgoročnem planiranju novega kadra in novostih elektronskega poslovanja,« pojasnjuje Ribnikarjeva.

Hkrati je v Kariernih središčih na Uradu za delo Kranj in Uradu za delo Jesenice potekalo praktično izobraževanje za brezposelne osebe, kjer so kadrovski strokovnjaki iz več gorenjskih podjetij predstavili postopek izbire kandidatov za zaposlitev. S tem je 95 udeležencev dobilo izjemno priložnost, da spoznajo način izbire novih sodelavcev v gostinstvu, trgovini, predelovalni dejavnosti in zavarovalništvu.

»Udeleženci z obeh strani so že na srečanju zaznali nove priložnosti za sodelovanje z zavodom in med seboj, enako bomo informacije tudi v prihodnje podali vsem, ki se bodo oglasili na enem od gorenjskih uradov za delo ali v kariernem središču v Kranju ali na Jesenicah,« vabi Dragica Ribnikar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 18. maj 2012 / 07:00

Začela se je Slovenska turistična borza

Slovenski turizem se tujim kupcem na letošnji turistični borzi predstavlja v Kranjski Gori.

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Vaterpolisti Triglava imajo novo vodstvo

Kranj - Na izredni skupščini Akademskega vaterpolskega kluba Triglav ta teden so razrešili staro vodstvo in izvolili novo, ki so mu zaupali dveletni mandat. Petnajstčlanski izvrš...

Kranjska Gora / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Nočejo postati Neapelj

Ker jih skrbi, da čez nekaj let sami ne bodo imeli kam odlagati odpadkov, bi kranjske odpadke na Mali Mežakli sprejemali le še do 31. marca.

Kronika / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Usodni zdrs pod Češko kočo

Na poti z Jezerskega proti Češki koči je Ljubljančan prijatelju želel podati svojo derezo, ko mu je usodno spodrsnilo na poledeneli strugi.

Splošno / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Si še želimo toplih zim?

Kranjska Gora je že od nekdaj znana kot beli turistični kraj, kjer so se vsako zimo dogajale prave zimske pravljice ...

Splošno / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Usmerjevalne table do hiš

Na osnovi pobud svetnikov in občanov je bil izdelan projekt postavitve usmerjevalnih tabel do hiš na območju občine Kranjska Gora. Strokovni sodelavci s podjetja PROTIM Ržišnik in Perc iz Kranja...