Volitve v zbornične organe

Ob koncu maja bodo že četrte volitve v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS). Volilni upravičenci bodo tokrat prvič lahko glasovali tudi po pošti.

Na Gorenjskem bodo v svet KGZS volili štiri člane, v svet Območne enote Kranj pa enajst.

Kranj - Upravni odbor zbornice je 16. marca razpisal volitve v svet KGZS in v svete območnih enot KGZS, po objavi razpisa v uradnem listu pa so 24. marca začeli teči roki za volilna opravila. Kandidature bo možno vlagati do 20. aprila do 24. ure na sedežu zbornice. Listo kandidatov oz. kandidaturo za posamezno volilno enoto lahko vloži organizacija kmetov - društvo ali skupina članov zbornice iz volilne enote; v prvem primeru mora kandidaturo s podpisi podpreti najmanj deset članov, v drugem primeru pa najmanj dvajset. Vložene kandidature bo pregledala volilna komisija, ki bo najkasneje 27. aprila objavila seznam potrjenih kandidatnih list oz. kandidatur.

Na sedežih območnih enot bodo 13. aprila razgrnili volilni imenik, vsak član ga bo lahko pregledal in zahteval popravek najkasneje do 10. maja. Volilni upravičenci bodo lahko glasovali na voliščih, prvič pa bo možno tudi glasovanje po pošti. Vsi bodo najkasneje 18. maja prejeli gradivo za glasovanje po pošti, ki bo vsebovalo dve glasovnici - eno za volitve v svet KGZS in drugo za volitve v svet območne enote, ovojnico za glasovnici, ovojnico z naslovom volilne komisije, na katerega bo volivec poslal volilno gradivo, ter volilno karto, ki bo vsebovala osebne podatke volivca, obvestilo o volišču, kjer je vpisan v volilni imenik, prostor za podpis volivca in obvestilo o možnih načinih glasovanja. Vsak, ki bo želel glasovati po pošti, bo moral najkasneje do 24. maja gradivo oddati na pošto. Izpolnjeni glasovnici bo vložil v ovojnico za glasovnici, to pa v drugo ovojnico z naslovom volilne komisije, v katero bo vložil tudi lastnoročno podpisano volilno karto. Glasovanje na voliščih bo za obe skupini, tako za fizične kot za pravne osebe, potekalo v petek, 25. maja, od 8. do 17. ure. Skupni rezultati volitev na voliščih in po pošti bodo predvidoma znani sredi junija.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. maj 2011 / 07:00

Gorenjska banka tudi v Kamniku

Uprava banke ocenjuje, da bo kamniška poslovalnica med bolj obiskanimi v njihovi mreži, na to pa kaže tudi velik obisk Kamničanov v prvih dneh poslovanja.

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 30. december 2007 / 07:00

Z novim vodstvom SLS v prihodnost!

Letos je Slovenska ljudska stranka imela svoj programski in volilni kongres 17. novembra 2007. Zaključki kongresa so pomembni za nadaljnje delo stranke. Poleg programa stranke, ki je i...

Splošno / nedelja, 30. december 2007 / 07:00

Socialni demokrati v občini Žirovnica

Od lokalnih volitev je minilo leto dni in vsi, ki smo na lokalnih volitvah sodelovali in od volivcev dobili mandat za soodločanje, delamo obračun svojega prispevka. Čas je primeren tudi zaradi bl...

Prosti čas / nedelja, 30. december 2007 / 07:00

Nagrajenci pri Avseniku

Tudi na petkovem tretjem koncertu Zlatega Avsenikovega abonmaja, ki je bil posvečen pokojnemu Francu Koširju, je imel Gorenjski glas svoje omizje.

Kranj / nedelja, 30. december 2007 / 07:00

Znamka ob začetku predsedovanja

Kranj - Pošta Slovenije bo 1. januarja, ob začetku predsedovanja Slovenije svetu EU, izdala priložnostno poštno znamko, natisnjeno v bloku. Motiv na znamki prikazuje obris Evrope...

Šport / nedelja, 30. december 2007 / 07:00

Na trening tudi na silvestrovo

Najhitrejši Slovenec Matic Osovnikar se tudi zadnji dan v letu ne bo odrekel treningu, silvestroval pa bo skupaj s svojimi najbližjimi.