Nov hotel v starem Kranju
Izraelski poslovnež Jacob Spiegel je od Gorenjske banke kupil prostore v središču Kranja ter jih v dveh letih preuredil v luksuzni butični hotel, ki bo prve goste sprejel sredi tega tedna.
Kranj – Čeprav so sobarice še čistile prostore, delavci pa so še nameščali zadnjo opremo, smo v četrtek dopoldne že lahko prvič pokukali v prostore novega hotela Actum na Prešernovi 6 v Kranju, zvečer pa so hotel tudi slovesno odprli. Kot je povedal lastnik Jacob Spiegel, ki se sicer ukvarja z nepremičninami, se je za investicijo v butični hotel v središču Kranja odločil, ker je prepričan, da je Kranj pravo mesto za takšno ponudbo in da ga potrebuje tudi Slovenija.
V hotelu je namreč 27 luksuzno opremljenih unikatnih sob s skupaj 55 ležišči, od teh ima deset sob poleg kopalnice tudi jacuzzi. Hotel ima razkošno notranjo opremo, zanimiv pa je tudi zaradi dekorativnih starinskih kosov avtomobilske znamke Rolls Royce. V hotelu je tudi Center za nego telesa, trgovina s slovenskimi spominki, trgovina Rogaška, že letos poleti pa so v sklopu hotela odprti restavracijo Prešernov vrt. Celotna investicija, z nakupom in obnovo je vredna 3,6 milijona evrov.
Prav tako ima hotel 22 parkirnih mest, imeli pa bodo tudi avtomobil, ki bo skrbel za prevoz gostov, zlasti za prevoz z letališča in nazaj. »Prve goste v hotelu pričakujemo za novoletne praznike, do sredine januarja pa jim ponujamo polovične promocijske cene. Za največji apartma bo sicer skupaj z vključenim samopostrežnim zajtrkom treba odšteti 350 evrov, druge sobe bodo cenejše. Cene so že objavljene na naši spletni strani, poleg poslovnežev pričakujemo tudi druge goste, ki si želijo prijetnega bivanja v Kranju, saj ima mesto z bogato kulturno dediščino in lepo okolico res veliko pokazati,« je povedal vodja hotela Matjaž Dežman, sicer doma iz Radovljice, ki je pojasnil, da bo v hotelu najmanj petnajst zaposlenih, morda še nekaj več. »Lastnik ima posluh tudi za domača slovenska podjetja, ki so opravila dela, ravno tako so poskrbela za opremo. Gostom želimo ponuditi tudi odlično slovensko kulinariko s primesmi mednarodne kuhinje. Zavedamo se namreč, da smo najbolj kvaliteten hotel, da bo postal res najboljši, pa bo treba še dokazati,« je tudi dodal sicer izkušeni hotelir Matjaž Dežman.