Roman Horvat v dresu s številko 40. Toliko let je dopolnil 12. novembra in še naprej zabija koše nasprotnikom. (Foto: Gorazd Kavčič)

Sosedski derbi Kranjčanom

Šenčur - V 10. kolu druge slovenske košarkarske lige za moške je bil v petek v Šenčurju sosedski gorenjski derbi med ekipama KK Šenčur Gorenjska gradbena družba, ki jo vodi trener Gregor Jeras, in KK Elektro Gorenjska prodaja, kjer je na klopi Franci Podlipnik. Boljši so bili Kranjčani, ki so zmagali z 59 : 70. Tekma je bila posebna tudi zaradi osebnega praznika, 40 let, kolikor jih je 12. novembra dopolnil košarkar Šenčurja Roman Horvat. Pred tekmo je bil deležen manjše slovesnosti. Horvat je dokazal, da je kljub letom v dobri formi, saj je bil z 18 točkami drugi najboljši strelec domače ekipe, za Juretom Erženom, ki jih je prispeval 27. Pri Kranjčanih je bil s 16 točkami najboljši strelec Grega Dežman. Tretja gorenjska ekipa v 2. ligi Tinex Medvode je v 10. kolu doma gostila Grosuplje in izgubila z 71 : 82. Na lestvici vodi Postojna (19 točk), košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so tretji (17 točk), Elektro Gorenjske prodaje četrti (17 točk), Tinex Medvod pa deseti (14 točk).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / sreda, 27. februar 2008 / 07:00

Pokal Loka ostal domačim upom

Slovenska otroška smučarska reprezentanca si je, tudi po zaslugi odlične škofjeloške smučarke Ule Hafner, priborila 33. Pokal Loka, saj je ugnala celo močno ekipo Avstrije.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 7. maj 2015 / 19:18

Elvis je vstopil v hišo

V dvorani kulturnega doma Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici so v soboto obudili nora šestdeseta, saj je oživel kralj rokenrola Elvis Presley s skupino Sam’s fever.

Rekreacija / četrtek, 7. maj 2015 / 19:02

Vztrajal sedemdeset kilometrov

Dobrodelnega mednarodnega teka na krilih življenja ali Wings for Life World Run, ki je v nedeljo potekal na 35 lokacijah po vsem svetu, se je udeležilo tudi 2500 tekačev pri nas.

Kronika / četrtek, 7. maj 2015 / 19:01

Kranjčani urili turške reševalce

Sedem kranjskih poklicnih gasilcev se je pred kratkim vrnilo iz turške Antalije, kjer je potekalo zaključno usposabljanje tamkajšnjih reševalcev v okviru evropskega programa Leonardo da Vinci.

Šport / četrtek, 7. maj 2015 / 18:58

Gorenjca na italijanski pentlji

Na letošnjem Giru d'Italia bosta nastopila dva slovenska kolesarja, Gorenjca Luka Mezgec (Giant-Alpecin) in Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice). Oba bosta kapetana v svojih ekipah.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 7. maj 2015 / 18:52

Pohodnike je pričakala tudi medvedka Štefka

Letošnjemu pohodu skozi Zalo, ki ga je peto leto pripravilo Turistično društvo (TD) Žirovski Vrh, se je kljub kislemu vremenu pridružilo več kot tristo pohodnikov.