V Peku še ni svežega denarja

Tržič - Skupščina Peka, ki je bila pred mesecem dni, je sprejela dokapitalizacijo s stvarnim vložkom DSU in finančno dokapitalizacijo države. Svež denar (šest milijonov evrov države) v Peku potrebujejo za izpolnitev večjega obsega naročil (za 75 odstotkov več kot leto prej), za material, pa tudi za posodobitev proizvodnje in trgovske mreže. Državnega denarja še vedno ni, zato morajo v Peku še ta mesec pripraviti program prestrukturiranja, o izboljšanju likvidnosti pa so prejšnji teden razpravljali nadzorniki. V AUKN pravijo, da je treba tržiško podjetje pred prodajo sanirati, ta pa vključuje tudi dokapitalizacijo - obstoječih lastnikov, možen je tudi vstop zasebnega partnerja. Pogoji za njegov vstop bodo znani še ta mesec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 22. avgust 2023 / 06:00

Gorenjski glas, št. 67

Gorenjski glas, 22. avgust 2023, št. 67

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

V domu ostarelih

V petek smo učenci tretjega razreda z učiteljicama odšli v dom ostarelih v Škofjo Loko. Pripravili smo program s pesmimi. Pred odhodom smo v šoli imeli zadnjo vajo. Ko je bila ura 10.,...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Primorska ... ali (skoraj) vsa Evropa v enem kosu

Na začetku poti na Primorsko, še na vlaku na trasi bohinjske železnice, se podobe okolice skorajda niso spreminjale. Tudi ko sem na drugi strani tunela uradno zapustil Gorenjsko, sem bil...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

S teranovih gričev v zavetje pokopaliških sveč

Naključja in uživanje vsakega trenutka naredijo še tako običajen izlet za posebno doživetje. Prva "čarovnija" je bila že jesen, ki je na pragu zime ponujala skoraj spomladansko sonce. Nekega jutra sem...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Recepti za jedi Primorske in Krasa ob različnih priložnostih

Janez Štrukelj je eden najbolj priznanih kuharskih praktikov in strokovnjakov v Sloveniji. Za seboj ima enainštirideset let praktičnih izobraževanj na Srednji kuharski šoli v Mariboru...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Primorska vinorodna dežela

Ko gre pogovor o našem vinu - o ljudeh, vinogradnikih in vinarjih, naj bo strokoven ali ljubiteljski, in o razdelitvi Slovenije na pridelovalna območja, nikakor ne moremo brez Primorske in njenih štir...