Klemen Bauer bos na Triglav (Foto: arhiv ŠD Bosa Noga)

Bosonogi biatlonec

Športnik iz Ihana se je tega nenavadnega dogodka nameraval udeležiti že lani, a termin zanj ni bil ugoden. Tokrat je vendarle šlo.

»Odločitev o tem, da grem zraven, je padla že zgolj zaradi ideje ter dejstva, da poletna obdobja običajno preživim bosih nog, seveda z izjemo treningov. Menim, da stopala med urami dolgih treningov dovolj »trpijo« in da je še kako dobrodošlo, da jim v prostem času pustim prosto »zadihati«. Podplate imam dobro utrjene in pri hoji na Triglav nisem imel nikakršnih težav. Dodaten razlog za udeležbo je bil še v tem, da poznam člane in ustanovitelja ŠD Bosa Noga in smo že dlje časa prijatelji,« je povedal Klemen Bauer. Pot jih je vodila s Pokljuke do koče Planika, naslednji dan pa so jo nadaljevali na vrh Triglava.

»Za pot smo potrebovali okrog šest do sedem ur. Spremljalo nas je idealno vreme in v prijetni družbi je bila to res zanimiva izkušnja,« je še dodal biatlonec, katerega glavni cilji so seveda v zimski sezoni, ko si na tekmah svetovnega pokala želi čim višjih uvrstitev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sobota, 20. maj 2017 / 18:34

Alpski večer

Dvorana Danica v Bohinjski Bistrici je ponovno gostila priljubljeni narodno-zabavni glasbeni dogodek Alpski večer. Letos že enaintridesetič, četrtič v Bohinju. Program je bil glasbeno pester – kot vsa...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 16. januar 2008 / 07:00

Rop v Jeko-inu na Jesenicah

Jesenice - Danes popoldne so oropali Jeko-in na Jesenicah. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je neznani storilec ob 16.50 vstopil v poslovne prostore podjetja Jeko-in na Cesti ma...

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 16. januar 2008 / 07:00

Nova pravila za taksiste

Za opravljanje taksi prevozov z avtomobili občina Cerklje na Gorenjskem po novem zahteva pridobitev dovoljenja in plačilo 240 evrov takse. Taksisti na brniškem letališču tega še niso storili.

Škofja Loka / sreda, 16. januar 2008 / 07:00

Nasprotujejo lokaciji čistilne naprave

Na javni obravnavi prostorskega načrta za komunalno ureditev naselij Godešič, Reteče in Gorenja vas-Reteče je bilo največ nasprotovanj glede lokacije čistilne naprave, ki bo v Gorenji vasi.

Prosti čas / sreda, 16. januar 2008 / 07:00

Razvedrilna Slovenija

V Razvedrilnem programu TV Slovenija so si pri oblikovanju programske ponudbe letos zastavili cilj zapolniti "vikend prime time" termine z gledanimi, vendar nacionalni televiziji primernimi razvedriln...

Prosti čas / sreda, 16. januar 2008 / 07:00

V spomin Miku Sossu

Dolgoletni Avsenikov basist je svojo barko, s katero je jadral po Jadranu, imenoval po najbolj znani Avsenikovi skladbi Golica.