Triglav in Domžale na gostovanju do štirih točk

Kranj – Konec tedna je bil v prvi slovenski nogometni ligi odigran sedmi krog. Oba gorenjska predstavnika v tem tekmovanju sta gostovala in se z gostovanja vrnila z bero štirih točk. Že v soboto je Triglav gostoval pri CM Celje in pripravil prijetno presenečenje z zmago in tremi točkami. Zadetka za Triglav sta dosegla Matic Sever za izenačenje in Alen Krcič za končni izid 1:2. Domžale pa so v nedeljo gostovale na vročem terenu Fazanarije v Murski Soboti. Mura 05 je povedla, Domžale pa so z zadetkom Teinoviča izenačile. V večnem derbiju je Olimpija v Stožicah s kar 4:1 premagala Maribor, Hit Gorica pa je z 2:1 premagala Nafto, srečanje med Luko Koprom in Rudarjem se je končalo neodločeno 1:1. Na lestvici vodi Maribor s 15 točkami, Olimpija je na drugem mestu s 14 točkami, tretja je HIT Gorica s 13 točkami, četrte so Domžale z 12 točkami, peti je Triglav z 9 točkami, šesti je Rudar z 8 točkami, sedmi je CM Celje z 8 točkami, osma je Nafta s 6 točkami, deveta Mura 05 s 5 točkami in zadnja, deseta, je Luka Koper s 4 točkami. Prvenstvo bo sedaj zaradi nastopa reprezentance proti Estoniji in Italiji štirinajst dni mirovalo, nasprotnik Triglava bo v osmem krogu Luka Koper, nasprotnica Domžal pa Nafta. Obe gorenjski moštvi bosta igrali osmi krog doma.

V drugi slovenski nogometni ligi je bil konec tedna odigran četrti krog. Garmin Šenčur je doma v Športnem parku Šenčur gostil novinca v ligi Šampion Celje. Celjani so srečanje začeli borbeno, a si nobena ekipa ni pripravila kakšne izrazite priložnosti. Celjani so zadeli nekaj sekund pred koncem, ker domača obramba ni dobro posredovala. Domačim je nato preko kapetana, Janeza Aljančiča, uspelo izenačiti in preko Davorja Božičiča na koncu zmagati in osvojiti tri pomembne točke. Roltek Dob je že v soboto, z zadetkoma Gorana Vuka in Ladislava Stanka, z 2:1 premagal Bravo Interblock, Kalcer Radomlje pa so bile na gostovanju v Krškem premagane z 2:0. Na lestvici je Garmin Šenčur četrti s 7 točkami, kolikor jih ima tudi Roltek Dob na petem mestu, Kalcer Radomlje pa so osme s tremi točkami.

V tretji slovenski ligi je bil v soboto na sporedu tretji krog. Jesenice so na svojem igrišču izgubile z Zagorjem z 0:1, Kranj je v Zarici igral neodločeno 1:1 z Brdi. Brda so povedla, a je Kranjčanom nato uspelo izenačiti. Pet minut pred koncem srečanja pa so imeli celo priložnost, da bi zmagali, a je vratar gostov ubranil strel z enajstih metrov. Pomembno zmago so dosegli nogometaši Calcita Kamnika na gostovanju v Ilirski Bistrici, saj so istoimensko moštvo premagali s 4:3. Calcit Kamnik je s 4 točkami na petem mestu, Kranj je z eno osvojeno točko osmi, z eno osvojeno točko pa so na desetem mestu Jesenice.

Prvi krog je bil odigran v obeh ligah Gorenjske. V Prvi gorenjski ligi je bil že v prvem krogu tudi nekakšni derbi, saj sta se v Naklem pomerila bivša tretjeligaša Naklo in Sava Kranj. Igralci se nad vročino tega dne niso smeli pritoževati, saj se je avtor članka peš podal na to srečanje in pot od uredništva Gorenjskega glasa do igrišča zmogel v 45 minutah. Nekih velikih presenečenj ni bilo, a je igralce v drugem delu tekme nekoliko zmotil dež. Rezultati prvega kroga: Kranjska Gora – Bitnje 2:3, Velesovo – Bled Bohinj Hirter 4:2, Visoko – Niko Železniki 0:2, Alpina Žiri – Kondor 2:1, Bohinj Bled – Šobec Lesce 1:1 in Naklo – Sava Kranj 3:1. V drugi gorenjski nogometni ligi pa so bili doseženi naslednji rezultati: Polet – FC Podbrezje 4:1, Britof – Ločan Škofja Loka 0:1 in Preddvor – Thorex DLN 3:1, prost je bil ŠD Polet.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 27. maj 2010 / 07:00

Prihranki z doslednim ločevanjem

V Občini Gorenja vas - Poljane so pred dvema letoma uspeli motivirati občane k uspešnemu ločevanju odpadkov. Število ločenih odpadkov se je podvojilo.

Objavljeno na isti dan


Mularija / četrtek, 15. oktober 2009 / 07:00

Otroška peresa

Moja prva operacija Rodila sem se leta 1997. Imela sem deformacijo stopal, zato so mi čez nekaj ur po rojstvu dali na nogi mavec in me odpeljali v Ljubljano. Tam so m...

Mularija / četrtek, 15. oktober 2009 / 07:00

Mladi nastopali za starejše

V programu za otroke na devetem Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je v začetku oktobra potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani pod geslom Za strpno in socialno sožitje vseh generacij, so...

Mularija / četrtek, 15. oktober 2009 / 07:00

Pred besniškim vrtcem dišalo po kostanju

Pred besniškim vrtcem so prejšnji teden pripravili tradicionalni Kostanov piknik. »Glavni namen je, da bi se otroci bolje spoznali med seboj in da bi njihovi starši navezali stike, saj smo z novi...

Prosti čas / četrtek, 15. oktober 2009 / 07:00

George, Jager in Hilot

George bi bil star dvesto let, zeliščni liker se približuje polnoletnosti, različnim masažam, ki jih slovenski javnosti ponujajo, pa se je pridružila še filipinska umetnost starodavnega zdravljenja.

Avtomobilizem / četrtek, 15. oktober 2009 / 07:00

Veliki minusi pri dostavnikih

Prodaja lahkih gospodarskih vozil je po dveh tretjinah leta globoko pod lansko.