Mira Šemić je znana po svojih kulinaričnih večerih. (Foto: Tina Dokl)

Romantična večerja

Ni bilo valentinovo, bil je kulinarični večer z Miro Šemić v Vili Bled. Dobra vina in kuhinja Igorja Jagodica je prisotne popeljala v deželo razvajanja brbončic.

Danes je Igor Jagodic, doma z Visokega pri Kranju, šef kuhinje v blejski Vili Bled. Od leta 2006 je član slovenske nacionalne kuharske reprezentance, precej se je v svoji kuharski karieri izobraževal v tujini - tudi v restavracijah s po dvema, tremi Michelinovimi zvezdicami (Noma na Danskem in Gourmet restaurant Lerbach, Schlosshotel Lerbach v Nemčiji), na različnih tekmovanjih pa posegal po zlatih, srebrnih in bronastih odličjih.

Tokrat je ponovno združil moči z Miro Šemić, ki uživa ob pripravi svojih kulinarično vinskih večerov, je someljejka tretje stopnje in njena Romantična večerja je tokrat na Bled privabila kar lepo število ljubiteljev odlične hrane in izvrstnih vin. Večerja sama je imela sedem hodov, pospremilo pa jih je sedem Endrizzijevih vin, ki so znana in cenjena v Evropi, imajo pa tudi dolgoletno tradicijo. Mira se je namreč februarja potepala po italijanskem Trentinu, prebrala o najboljših vinarjih tega kraja in potrkala na vrata vinske hiše Endrizzi. »Izredno prijazno so me sprejeli in naredili izvrstno degustacijo svojega vina. Šest ur pogovora z gospodom Paolom in ob degustaciji vin, ki so me očarala s svojo kvaliteto, je minilo, kot bi mignil. Prvič sem pila avtohtone sorte tega kraja: belo, svežo Nosiolo; močni, rdeči Teroldego ter vina iz znanih svetovnih sort: Riesling, Chardonnay, Muller Turgau, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ...,« pove Mira. Na večerji pa so nas seznanili še s penino Endrizzi Brut 2007, s katero bi lahko rekli, da so slavnostno odprli večer, Masetto Nero 2008 pa so prihranili za konec, ko so postregli s siri in z njim zaokrožili prijeten večer.

Čeprav ne jem jagnjetine ne malin, rabarbara mi ne diši, sem tokrat jagenčka poizkusila in se blaženo nasmehnila, okušanje sladice – mousse tolminske skute in bele čokolade, espuma bele čokolade, rabarbara, kuhana v malinovem sirupu, maline, sorbet limoninega timijana, sneg bele čokolade, malinov kuli in kuli linoninega timijana, pa je nasmeh dopolnilo z zadovoljnim mrmranjem.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / petek, 9. maj 2008 / 07:00

Po zbiranju papirja igre brez meja

Za pridno zbiranje odpadnega papirja so učence OŠ Simona Jenka Smlednik nagradili z igrami brez meja.

Objavljeno na isti dan


Šenčur / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Pomoč poplavljenim Železnikom

Šenčur - Občinski svet občine Šenčur je minuli četrtek sklenil, da občini Železniki namenijo finančno pomoč v višini enega evra na občana, kar skupaj znese približno osem tisoč e...

Prosti čas / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Za Janom še Severina

Jan Plestenjak je pred kratkim do zadnjega kotička napolnil ljubljanske Križanke, v četrtek je to uspelo seksi dalmatinski zvezdnici Severini.

Prosti čas / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Črni oktober

Norveški simfonični black metalci Dimmu borgir se zaradi dobrega odziva na lansknem Metal campu v Tolminu ter novega studijskega izdelka “In sorte diaboli” v sklopu evropske turneje sp...

Šport / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Glasov supermaratonski tek

Šestdeset kilometrov od Bohinja do Kranja za šestdeset let Gorenjskega glasa.

Mularija / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Otroci o poplavah

Izjave otrok iz Antonovega vrtca v Železnikih o nedavnih poplavah so zgovorne in ganljive.