Mira Šemić je znana po svojih kulinaričnih večerih. (Foto: Tina Dokl)

Romantična večerja

Ni bilo valentinovo, bil je kulinarični večer z Miro Šemić v Vili Bled. Dobra vina in kuhinja Igorja Jagodica je prisotne popeljala v deželo razvajanja brbončic.

Danes je Igor Jagodic, doma z Visokega pri Kranju, šef kuhinje v blejski Vili Bled. Od leta 2006 je član slovenske nacionalne kuharske reprezentance, precej se je v svoji kuharski karieri izobraževal v tujini - tudi v restavracijah s po dvema, tremi Michelinovimi zvezdicami (Noma na Danskem in Gourmet restaurant Lerbach, Schlosshotel Lerbach v Nemčiji), na različnih tekmovanjih pa posegal po zlatih, srebrnih in bronastih odličjih.

Tokrat je ponovno združil moči z Miro Šemić, ki uživa ob pripravi svojih kulinarično vinskih večerov, je someljejka tretje stopnje in njena Romantična večerja je tokrat na Bled privabila kar lepo število ljubiteljev odlične hrane in izvrstnih vin. Večerja sama je imela sedem hodov, pospremilo pa jih je sedem Endrizzijevih vin, ki so znana in cenjena v Evropi, imajo pa tudi dolgoletno tradicijo. Mira se je namreč februarja potepala po italijanskem Trentinu, prebrala o najboljših vinarjih tega kraja in potrkala na vrata vinske hiše Endrizzi. »Izredno prijazno so me sprejeli in naredili izvrstno degustacijo svojega vina. Šest ur pogovora z gospodom Paolom in ob degustaciji vin, ki so me očarala s svojo kvaliteto, je minilo, kot bi mignil. Prvič sem pila avtohtone sorte tega kraja: belo, svežo Nosiolo; močni, rdeči Teroldego ter vina iz znanih svetovnih sort: Riesling, Chardonnay, Muller Turgau, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ...,« pove Mira. Na večerji pa so nas seznanili še s penino Endrizzi Brut 2007, s katero bi lahko rekli, da so slavnostno odprli večer, Masetto Nero 2008 pa so prihranili za konec, ko so postregli s siri in z njim zaokrožili prijeten večer.

Čeprav ne jem jagnjetine ne malin, rabarbara mi ne diši, sem tokrat jagenčka poizkusila in se blaženo nasmehnila, okušanje sladice – mousse tolminske skute in bele čokolade, espuma bele čokolade, rabarbara, kuhana v malinovem sirupu, maline, sorbet limoninega timijana, sneg bele čokolade, malinov kuli in kuli linoninega timijana, pa je nasmeh dopolnilo z zadovoljnim mrmranjem.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / petek, 19. november 2021 / 23:02

Deželne novice, št. 14

Deželne novice, 19. november 2021, št. 14

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 24. junij 2013 / 07:00

Na Brdu prostovoljci leta

Brdo pri Kranju – Mladinski svet Slovenije letos ponovno, že enajstič, pripravlja sklepno prireditev natečaja Prostovoljec leta. V sredo, 26. junija, jih bodo razglasili ob 16. uri na Brdu pri Kran...

Razvedrilo / ponedeljek, 24. junij 2013 / 15:28

Cineplexx vabi na prvi družinski dan!

Med 11. in 17. uro se bo 30. junija 2013 dogajalo ogromno, v vseh Cineplexx kinematografih bo mogoče srečati maskote, s katerimi se bodo otroci lahko foto...

Kronika / ponedeljek, 24. junij 2013 / 14:41

Pogrešajo avstrijskega planinca

Kranjska Gora – V Kranjski Gori od včeraj opoldne pogrešajo 50-letnega avstrijskega državljana Gerharda Trammerja (na sliki), so sporočili s Policijske uprave Kranj. Po do sedaj zbranih podatkih se...

Jesenice / ponedeljek, 24. junij 2013 / 13:42

Hočejo park, ne novih stanovanj

Jeseniški občinski svetniki se ne strinjajo z načrti, da bi sredi mesta zgradili še dva nova večstanovanjska objekta. Želijo, da središče mesta (p)ostane bolj zeleno.

Tržič / ponedeljek, 24. junij 2013 / 13:11

Prestižni starodobniki tudi na Ljubelj

Ljubelj - Legendarni reli Österreichische Alpenfahrt letos praznuje stoletnico. Britanci in predstavniki drugih narodov bodo s svojimi starodobnimi avtomobili v ta namen prevozili pet drža...