Mira Šemić je znana po svojih kulinaričnih večerih. (Foto: Tina Dokl)

Romantična večerja

Ni bilo valentinovo, bil je kulinarični večer z Miro Šemić v Vili Bled. Dobra vina in kuhinja Igorja Jagodica je prisotne popeljala v deželo razvajanja brbončic.

Danes je Igor Jagodic, doma z Visokega pri Kranju, šef kuhinje v blejski Vili Bled. Od leta 2006 je član slovenske nacionalne kuharske reprezentance, precej se je v svoji kuharski karieri izobraževal v tujini - tudi v restavracijah s po dvema, tremi Michelinovimi zvezdicami (Noma na Danskem in Gourmet restaurant Lerbach, Schlosshotel Lerbach v Nemčiji), na različnih tekmovanjih pa posegal po zlatih, srebrnih in bronastih odličjih.

Tokrat je ponovno združil moči z Miro Šemić, ki uživa ob pripravi svojih kulinarično vinskih večerov, je someljejka tretje stopnje in njena Romantična večerja je tokrat na Bled privabila kar lepo število ljubiteljev odlične hrane in izvrstnih vin. Večerja sama je imela sedem hodov, pospremilo pa jih je sedem Endrizzijevih vin, ki so znana in cenjena v Evropi, imajo pa tudi dolgoletno tradicijo. Mira se je namreč februarja potepala po italijanskem Trentinu, prebrala o najboljših vinarjih tega kraja in potrkala na vrata vinske hiše Endrizzi. »Izredno prijazno so me sprejeli in naredili izvrstno degustacijo svojega vina. Šest ur pogovora z gospodom Paolom in ob degustaciji vin, ki so me očarala s svojo kvaliteto, je minilo, kot bi mignil. Prvič sem pila avtohtone sorte tega kraja: belo, svežo Nosiolo; močni, rdeči Teroldego ter vina iz znanih svetovnih sort: Riesling, Chardonnay, Muller Turgau, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ...,« pove Mira. Na večerji pa so nas seznanili še s penino Endrizzi Brut 2007, s katero bi lahko rekli, da so slavnostno odprli večer, Masetto Nero 2008 pa so prihranili za konec, ko so postregli s siri in z njim zaokrožili prijeten večer.

Čeprav ne jem jagnjetine ne malin, rabarbara mi ne diši, sem tokrat jagenčka poizkusila in se blaženo nasmehnila, okušanje sladice – mousse tolminske skute in bele čokolade, espuma bele čokolade, rabarbara, kuhana v malinovem sirupu, maline, sorbet limoninega timijana, sneg bele čokolade, malinov kuli in kuli linoninega timijana, pa je nasmeh dopolnilo z zadovoljnim mrmranjem.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / četrtek, 1. julij 2010 / 07:00

Pozor, prihaja gospodar

Novi Renault Master spreminja razmerja med dostavniki.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Prvi tekmi bosta sodila sodnika iz Črne gore

Pred začetkom finalnega dela članskega državnega prvenstva.

Kranj / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Dogodki pred evropskimi volitvami

Kranj, Tržič, Radovljica - Tudi ta teden so se kandidati za poslance v evropski parlament na različnih prireditvah predstavljali volivkam in volivcem. V ponedeljek je poslanka dr...

Bled / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Proti novemu zaposlovanju

Sedem občinskih svetnikov je na župana naslovilo zahtevo za sklic izredne seje zaradi zaposlovanja v občinski upravi.

Mengeš / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Danes praznujejo v občini Mengeš

Mengeš - Danes, 29. maja, na rojstni dan rojaka Janeza Trdine, bodo Mengšani s slavnostno sejo praznovali svoj štirinajsti občinski praznik. »Letošnje praznovanje je v znamenju š...

Prosti čas / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Praznik glasbe in veselja v Preddvoru

Ta konec tedna bo Preddvor v znamenju Praznika glasbe in veselja, ki ga v sodelovanju z Občino Preddvor prireja Agencija Media butik.