Mira Šemić je znana po svojih kulinaričnih večerih. (Foto: Tina Dokl)

Romantična večerja

Ni bilo valentinovo, bil je kulinarični večer z Miro Šemić v Vili Bled. Dobra vina in kuhinja Igorja Jagodica je prisotne popeljala v deželo razvajanja brbončic.

Danes je Igor Jagodic, doma z Visokega pri Kranju, šef kuhinje v blejski Vili Bled. Od leta 2006 je član slovenske nacionalne kuharske reprezentance, precej se je v svoji kuharski karieri izobraževal v tujini - tudi v restavracijah s po dvema, tremi Michelinovimi zvezdicami (Noma na Danskem in Gourmet restaurant Lerbach, Schlosshotel Lerbach v Nemčiji), na različnih tekmovanjih pa posegal po zlatih, srebrnih in bronastih odličjih.

Tokrat je ponovno združil moči z Miro Šemić, ki uživa ob pripravi svojih kulinarično vinskih večerov, je someljejka tretje stopnje in njena Romantična večerja je tokrat na Bled privabila kar lepo število ljubiteljev odlične hrane in izvrstnih vin. Večerja sama je imela sedem hodov, pospremilo pa jih je sedem Endrizzijevih vin, ki so znana in cenjena v Evropi, imajo pa tudi dolgoletno tradicijo. Mira se je namreč februarja potepala po italijanskem Trentinu, prebrala o najboljših vinarjih tega kraja in potrkala na vrata vinske hiše Endrizzi. »Izredno prijazno so me sprejeli in naredili izvrstno degustacijo svojega vina. Šest ur pogovora z gospodom Paolom in ob degustaciji vin, ki so me očarala s svojo kvaliteto, je minilo, kot bi mignil. Prvič sem pila avtohtone sorte tega kraja: belo, svežo Nosiolo; močni, rdeči Teroldego ter vina iz znanih svetovnih sort: Riesling, Chardonnay, Muller Turgau, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ...,« pove Mira. Na večerji pa so nas seznanili še s penino Endrizzi Brut 2007, s katero bi lahko rekli, da so slavnostno odprli večer, Masetto Nero 2008 pa so prihranili za konec, ko so postregli s siri in z njim zaokrožili prijeten večer.

Čeprav ne jem jagnjetine ne malin, rabarbara mi ne diši, sem tokrat jagenčka poizkusila in se blaženo nasmehnila, okušanje sladice – mousse tolminske skute in bele čokolade, espuma bele čokolade, rabarbara, kuhana v malinovem sirupu, maline, sorbet limoninega timijana, sneg bele čokolade, malinov kuli in kuli linoninega timijana, pa je nasmeh dopolnilo z zadovoljnim mrmranjem.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 22. november 2018 / 14:57

Seniškim prstometašem prvi polčas

V nedeljo se je v dvorani v Šenčurju sedeminpetdeset trojk merilo za deveti Pokal Slovenije v prstometu.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 19. julij 2011 / 07:00

Na žegnanju v Kortah

Pod Pristovški ali Koroški Storžič vsako tretjo julijsko nedeljo ne prihajajo le Korčani, ampak tudi sosedje s slovenske strani in številni drugi prijatelji Koroške.

Prosti čas / torek, 19. julij 2011 / 07:00

Trnfest 11

Med 26. julijem in 28. avgustom bo v okviru KUD France Prešeren v Ljubljani potekal 20. tradicionalni festival Trnfest 11 in popestril poletno dogajanje v slovenski prestolnici. Festival bo letos...

Prosti čas / torek, 19. julij 2011 / 07:00

Nova prestižna nagrada filmu Oča

V ruskem mestu Vologda se je 10. julija končal 2. Festival mladega evropskega filma – Voices. V tekmovalnem programu lahko sodelujejo režiserji s prvim in drugim celovečernim filmom. Letos se je...

Avtomobilizem / torek, 19. julij 2011 / 07:00

Zaznamovali pol stoletja katrce

Častitljivo obletnico Renaulta 4, ki se ga je pri nas oprijelo ime katrca, so pred dnevi zaznamovali tudi v novomeškem Revozu. Pomemben del polstoletne zgodovine popularnega Renaultovega modela s...

Prosti čas / torek, 19. julij 2011 / 07:00

Glasbeni četrtki v stari Radovljici

Začeli z Latino.si, nadaljevali s Pando, ta četrtek pa bo za poletno vzdušje na Linhartovem trgu poskrbel The 80`s band.