Tekmovanja se je na Jezerskem udeležilo kar 29 harmonikarjev. Najboljši po kategorijah so prejeli pokale Jezerskega. (Foto: arhiv organizatorja)

Na Jezerskem je pela harmonika

Na praznično soboto so v okviru praznovanja stoletnice gasilstva na Jezerskem in prazniku Občine Jezersko pripravili prvo tekmovanje harmonikarjev pod imenom Naj zaigra harmonika.

Tekmovanja se je udeležilo 29 harmonikarjev, ki jih je ocenjevala strokovna komisija. V njej so bila zveneča harmonikarska imena, kot Jože Burnik, Tine Stare, Brane Tičar in Tomaž Hribar.

Harmonikarji so tekmovali v treh kategorijah. V skupini do petnajst let je prvo mesto osvojil Gašper Seljak iz Preddvora, drugo je pripadlo Ani Jesenovec iz Škofje Loke in tretje Tilnu Rženu z Loga nad Škofjo Loko.

V skupini od petnajst do štirideset let je prvo mesto osvojil Gašper Tičar z Jezerskega, drugo Matic Mohorič iz Železnikov in tretje Ajda Šolar iz Besnice. V zadnji skupini, nad štirideset let pa je prvo mesto zasedel Danilo Poljanšek iz Tuhinjske doline, drugi je bil Vinko Ušeničnik iz Zgornjih Bitenj, tretji pa je bil Tomaž Smrtnik z Jezerskega.

Najboljši trije so prejeli pokal, vsi tekmovalci pa še lep spominek na Jezersko. Kot je povedal organizator tekmovanja harmonikarjev Tine Zelnik, sicer vodja ansambla Veseli Gorenjci - kasneje so na veselici na Jezerskem tudi zabavali prisotne - bo prireditev postala tradicionalna, saj so jih lepa udeležba tekmovalcev in navkljub zgodnji uri veliko število obiskovalcev prepričali, da Jezersko potrebuje tovrstne prireditve.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 2. december 2007 / 07:00

Kamor pride, da svojega vetra

Petdeset, trideset, dvajset. Življenjski jubilej, profesionalizem v likovni umetnosti in dvajset točk, v katerih Klavdij Tutta govori o prvih dveh stvareh.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 25. februar 2020 / 18:03

Delavnica kuhanja žgancev

Kranjska Gora – V Liznjekovi domačiji v Kranjski Gori bo jutri, v sredo, 26. februarja, ob 17.30 delavnica kuhanja žgancev, ki jih bodo udeleženci na klasičen in koroški način kuhali v družbi Tonke...

Kronika / torek, 25. februar 2020 / 18:01

Iščejo ga od sobote

Jesenice – Na Jesenicah že nekaj dni pogrešajo 60-letnega Iva Matanovića. V soboto okoli 14. ure se je odpeljal z osebnim vozilom Peugeot 307, sive barve, registracijske oznake KR 52-11D,...

Jesenice / torek, 25. februar 2020 / 18:00

Gimnazijci ustvarili predstave

Na letošnjem dvodnevnem Dramskem festivalu Gimnazije Jesenice ponovno sodeluje šest razredov, kar je skoraj polovica vseh. Predstavili se bodo s štirimi avtorskimi teksti in dvema priredbama.

Gospodarstvo / torek, 25. februar 2020 / 17:59

Prišli so s plačilnimi listami

Prejšnji teden so v regijskih pisarnah Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) pripravili dan odprtih vrat za člane sindikata in druge, ki jih zanima izplačevanje plač, zlasti po letos zelo aktual...

Kranj / torek, 25. februar 2020 / 17:57

Svetniki o komunali in tržnici

Za jutrišnjo sejo so kranjski mestni svetniki zahtevali pogovor o aktualnih razmerah na Komunali Kranj in mini tržnici na Planini, na dnevnem redu pa so tudi aktualne razmere na Zavodu za turizem in k...