Gorenjci spet uspešni
Številna priznanja pod okriljem mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma
Gornja Radgona – Končano je letošnje ocenjevanje mesnih in mlečnih izdelkov ter sokov in vode v okviru 49. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni. Komisije so med številnimi prispelimi vzorci nagradile tudi nekatere gorenjske pridelovalce. Zlato medaljo za kranjsko klobaso si je spet prislužila Mesarija Arvaj, enako priznanje so dobili tudi za pečeno šunko, za nekaj izdelkov pa še srebrne medalje. Med gorenjskimi predelovalci mesa so največ zlatih medalj pobrali v podjetju Meso Kamnik, kjer so najžlahtnejša odličja dobili za pečen in kuhan pršut, za kuhano mesnato slanino in mortadelo z olivami za tržno ponudbo polpripravljenih jedi in mesa. Lanski uspeh so ponovili tudi v podjetju Nimrod iz Škofje Loke, ki se ukvarja z divjačinskim mesom, letos pa so dobili zlate medalje za štiri izdelke.
Med ponudniki mlečnih izdelkov se je izkazal Biotehniški center Naklo z zlato medaljo za eko maskarpone, kmetija pr' Tonejovc je dobitnica naslova šampion za mohant, medtem ko na ocenjevanju sokov in embaliranih vod letos gorenjski ponudniki niso osvojili nobene zlate medalje.