Gremo okrog sveta

Nova poletna uspešnica Čukov z naslovom Gremo okrog sveta vas bo spomnila na prihajajoče poletne počitnice. Če so Čuki pred leti peli Mi gremo pa na morje, nekaj let kasneje svojo drago vabili z Greva gor v hribe, je sedaj na vrsti pot okrog sveta.

Zanimivo pri tej pesmi je, da jo pojejo vsi štirje Čuki, torej sta se v vlogi pevca poleg Jerneja in Jožeta tokrat znašla tudi Matjaž in Vinko.

Pesem je plesna, refren gre v ušesa, razpoloženje, ki ga pričarajo Čuki, pa je vsem dobro znano. Sploh v teh dneh jim lahko na Gorenjskem prisluhnemo v živo na številnih veselicah. So pa od nekdaj radi potovali. Vsak posebej, pa tudi skupaj, saj so s svojo glasbo prepotovali že velik del Evrope, pa tudi Južne in Severne Amerike. Ker pa so tudi vneti športniki, avgusta načrtujejo nekajdnevno potepanje s kolesom po Evropi: Avstrija, Italija in Švica so države, ki jih letos nameravajo obiskati.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sobota, 16. julij 2016 / 22:10

Taler bronast v Umagu

Bohinj – V začetku julija je Umag gostil tekmo svetovnega pokala za mlade v karateju, na katerem je nastopilo več kot tisoč karateistov iz 53 držav. Slovenijo je zastopalo 51 mladih, ki so domov od...

Objavljeno na isti dan


Bohinj / sreda, 30. avgust 2017 / 23:59

Počastili občinski praznik

S tradicionalno proslavo pri spomeniku štirim srčnim možem na Ribčevem Lazu in v soboto v Domu Joža Ažmana so Bohinjci počastili občinski praznik občine Bohinj.

Tržič / sreda, 30. avgust 2017 / 23:58

Odličen obisk Paradiža

Tržiški muzej je pod generalnim sponzorstvom Občine Tržič povabil na dvodnevni, a prvi Festival Paradiž. In prvič je tudi stara kovačija v Paradižu, Germovka, zaživela kot odličen prireditveni prostor...

Šport / sreda, 30. avgust 2017 / 23:58

Ločanom Šilčev memorial

Škofja Loka – V petek in soboto je v Ribnici in Škofji Loki potekal 24. Memorial Jožeta Šilca, rokometni turnir v spomin na prezgodaj preminulega rokometnega strokovnjaka.

Slovenija / sreda, 30. avgust 2017 / 23:57

V srednjih šolah tudi vajenci

V novem šolskem letu, ki bo imelo sto devetinosemdeset šolskih dni, se tako v osnovnih kot srednjih šolah pa tudi vrtcih obeta nekaj novosti. V osnovnih šolah bo ministrstvo za izobraževanje, znanost...

Razvedrilo / sreda, 30. avgust 2017 / 23:57

Za rojstni dan jih je obiskal Žan Košir

Kranjska Gora je gostila prvi »mlečni tabor«, na katerem je počitnikovalo petdeset otrok iz vse Slovenije. Obiskal jih je tudi znani slovenski deskar na snegu Tržičan Žan Košir.