Izletnike je v Nekropoli navdušila že vodička Nina, temu je piko na i dodal še animator iz Term Dejan Ažman. (Foto: BA, arhiv organizatorja)

Zadovoljni in nasmejani

Ekipa društva DOBR je poskrbela za še en večer zadovoljnih obrazov, naslednji konec tedna bo namenjen osnovnošolcem in nogometu, Glasovi izletniki pa so v torek spet ´rajžali´.

Izletniki so najprej v občini Žalec spoznavali kulturno in zgodovinsko dediščino. Ogledali so si Rimsko nekropolo, ki naj bi bila v Sloveniji najlepše urejeno rimsko pokopališče, ki si ga javnost lahko ogleda. Spet so se odpravili pod zemljo, kjer so se srečali s prečudovitim svetom kraške jame Pekel, ene največjih za turiste urejenih kraških jam na Štajerskem. V jami naletimo na številne rastlinske in živalske vrste, ima najvišji podzemni slap v Sloveniji. Terme Dobrna pa so izletnikom spet omogočile prijetno kopanje, dobro kosilo in simpatično tombolo z res prekrasnimi nagradami. Največ sreče je tokrat imela Marjana Kejžar iz Drulovke. Izletnike je navdušila že vodička Nina v Nekropoli, temu je piko na i dodal še animator iz Term Dejan Ažman. Spet sta bila z nami Rudi Margetič in Helena Orehar, prvič pa so bili na izletu Andrej in Rozalija Krč iz Tupalič in Jelka ter Miro Markun iz Bašlja.

Zadnje dejanje letošnjega Quiksilver Luža weekenda 006 oziroma legendarnega zaključka zimske sezone na Krvavcu, ki ga že več let zapored organizira društvo DOBR, je bila razstava fotografij v ljubljanski kavarni Sputnik. Razstavi so dodali še humanitarno noto, saj so se odločili, da vse fotografije prodajo na dobrodelni dražbi, izkupiček večera pa namenijo osemletnemu Roku Smoleju, sicer veselemu in živahnemu osnovnošolcu iz Kranja z velikim športnim srcem, ki je zaradi cerebralne paralize že od rojstva priklenjen na voziček. Končni izkupiček večera – dva tisoč evrov - je lep korak k uresničitvi Rokove velike želje: dvigala za dostop do doma v prvem nadstropju. Mimogrede pa so na razstavi razglasili še tri najboljše fotografije Luže. Izid je bil tesen. Najboljši je bil Jure Novak, drugi Gašper Poljanšek in tretja Mirela Ivič.

In ko smo že pri osnovnošolcih in ljubezni do športa, potem naslednji konec tedna – od 17. do 19. junija, obiščite ljubljanski BTC City. Banka Koper in BTC City namreč zaradi želje po večji vključenosti otrok v šport in povezav z enim najbolj trofejnih nogometnih klubov AC Milan letos prvič v Sloveniji organizirata Banka Koper AC Milan Junior Park. Park je namenjen vsem osnovnošolcem zaljubljenim v nogomet, starim od šest do petnajst let, je brezplačen, pomembno je le, da otroci pridejo v družbi vsaj enega izmed staršev ali polnoletnih spremljevalcev. V petek bo park odprt od tretje do dvajsete ure, med vikendom pa že od desete ure naprej. Dogajalo se bo ogromno. Oglasil se bo Mitja Novinič, slovenski reprezentant druge postave AC Milan, potekala bodo tekmovanja, kjer zmagovalci domov ne bodo odšli praznih rok, pokrbljeno pa bo tudi za glasbeni program.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 24. september 2009 / 07:00

Kriminal

V lokalu, ko je že zaprto Jesenice, Lesce - V noči na soboto je neznani tat vlomil v gostinski lokal, ukradel sto evrov gotovine, nato pa izginil v no...

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 7. oktober 2013 / 15:02

Ostali so na svetovnem vrhu

Locarno - Glavni cilj sezone je bilo evropsko prvenstvo, ki so ga Slovenci končali z odliko, z dvema naslovoma najboljših na stari celini, saj je zlato odličje osvojila ekipa, med posamezn...

GG Plus / ponedeljek, 7. oktober 2013 / 14:51

V ruševinah sta najboljša na svetu

Andrej Žunič iz Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj in njegov pes Haron sta na svetovnem prvenstvu reševalnih psov zmagala v kategoriji iskanja zasutih pod ruševinami. Enaintridesetletnemu veterinarj...

Kronika / ponedeljek, 7. oktober 2013 / 14:48

Skesanca bodo zasliševali dva dni

Na kranjskem okrožnem sodišču se je v četrtek nadaljevalo sojenje obtoženim za trgovino z mamili, med katerimi je tudi osumljenec za rop sefov SKB banke Dejan Vidmar.

Šport / ponedeljek, 7. oktober 2013 / 14:41

Ostali so na svetovnem vrhu

Prejšnji konec tedna se je s šestim tekmovanjem svetovnega pokala v skokih na cilj v švicarskem Locarnu končala letošnja padalska sezona, ki je Slovencem vnovič prinesla številne uspehe.

Slovenija / ponedeljek, 7. oktober 2013 / 14:33

Koroška Slovenka v dunajskem parlamentu

Doktorica pravnih ved Angelika Mlinar, rojena v slovenski družini iz okolice Pliberka, je bila v avstrijski zvezni zbor izvoljena na listi Neos/Das neue Österreich/Nova Avstrija.