Rokometaši Loke v zeleno-rumenih dresih so tudi na zadnji tekmi v tej sezoni prikazali srčno igro (v napadu Sašo Mikanovič in Matej Gaber) ter strli odpor borbenih Štajercev. (Foto: Gorazd Kavčič)

Poslovili so se z zmago

Kljub hudim finančnim težavam, ko jih je tik pred začetkom zapustil glavni sponzor Merkur, je za loškimi rokometaši odlična sezona, ki so jo minulo sredo na domačem igrišču končali z zmago proti ekipi Maribora Branika.

Na sredini tekmi so predsednik Športne zveze Škofja Loka Branko Celar, direktor Zavoda za šport Aleš Murn in član Sveta Zavoda za šport Jože Stanonik podelili priznanja mladim loškim rokometašem, saj je ekipa mladincev osvojila naslov državnih prvakov, mlajši dečki so v državnem prvenstvu osvojili drugo mesto, starejši dečki pa tretje.

Škofja Loka – Edini gorenjski rokometni prvoligaši, rokometaši Loke, ki so tik pred sezono ostali brez imena glavnega sponzorja na prsih, so minulo sredo na igrišču na Podnu z zmago 32 : 27 proti ekipi Maribora Branika vendarle nasmejani zaključili dolgo sezono. V njej so sicer imeli boljše in slabše trenutke, navijači pa tudi sami si bodo zapomnili zlasti tiste, ko so v domači dvorani ugnali tekmece, kot so Celje Pivovarna Laško, Cimos Koper, Gorenje …

V rednem delu prvenstva so se tako uvrstili na peto mesto in v nadaljevanju zasluženo zaigrali v ligi za prvaka ter si priigrali trenutno tretje mesto na lestvici, ki pa ga bodo obdržali le ob današnjem porazu Celjanov proti ekipi Trima. Zadnji krog v ligi za prvaka se bo namreč končal danes, ko bomo po tekmi Gorenje Velenje – Cimos Koper dobili nove državne prvake, tekma Celje Pivovarna Laško – Trimo Trebnje pa bo odločala o tretjem mestu.

Korak do zgodovinskega uspeha

Ne glede na razplet današnjih tekem pa so bili v taboru Ločanov po sredini tekmi lahko zadovoljni, saj so si za cilj zastavili uvrstitev med najboljša slovenska moštva. »Na začetku sezone smo računali, da bo uspeh, če si bomo priborili nastop v ligi za prvaka, sedaj imamo z nekaj sreče možnost ostati celo na tretjem mestu, kar bi bil zgodovinski uspeh. Upam, da nam bo sedaj uspelo še najti novega sponzorja, kar pomeni, da se bo sezona dobro končala, sicer pa se loškemu rokometu obeta katastrofa,« pravi direktor loških rokometašev Jože Galof, prav tako pa si boljšega finančnega stanja v klubu želi glavni trener Gregor Cvijič, ki se zaveda, da bodo sicer najboljši igralci še naprej odhajali v bogatejše klube.

»Za nami je fenomenalna sezona, fantje si zaslužijo čestitke navijačev, tudi moje, čeprav sem znan po svoji kritičnosti. Kljub vsem problemom v klubu so z res srčno igro in borbenostjo sezono uspešno pripeljali do konca. Res bomo v novi sezoni ostali brez najmanj dveh igralcev, vendar se zavedamo, da se generacije menjajo, in prepričan sem, da bodo tisti, ki bodo ostali, še naprej dobro delali,« pravi trener Cvijič, ki se z vodstvom kluba tudi še ni dogovarjal o tem, ali bo ostal v Škofji Loki ali ne.

Dolenec odhaja v Velenje

Zagotovo pa v novi sezoni gola za Loko ne bo več tresel 22-letni Jure Dolenec, ki je že pred časom podpisal pogodbo za ekipo Gorenja, zato so se soigralci na zadnji tekmi prisrčno poslovili od njega in mu podarili sliko. »Današnja tekma je bila zame nekaj posebnega, vendar pa mislim, da smo si s soigralci želeli predvsem zmago. Čeprav odhajam iz Loke, pa je odhod do začetka priprav oddaljen še dva meseca. Tega sem se nekako res zavedel šele, ko so mi soigralci pripravili darilo in so me preplavila prav posebna čustva,« je povedal Jure Dolenec, ki bo danes stiskal pesti za svoje bodoče soigralce iz ekipe Gorenja.

»Ko sem podpisal pogodbo z njimi, je kazalo, da bo pot do naslova prvaka zelo lahka. Sedaj se je obranilo in so v težkem položaju. Vendar se v eni tekmi lahko marsikaj obrne, tudi zmaga za šest zadetkov ni nič posebnega. Jaz še vedno verjamem, da jim bo uspelo,« je povedal Jure Dolenec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sobota, 16. junij 2007 / 07:00

Slovesno bodo odprli most v Kokri

Dograjen je še en most v dolini Kokre, in sicer med odcepom za osnovno šolo in naseljem Podjebelca. Slovesno ga bodo odprli v nedeljo, 24. junija, ko bo ob tej priložnosti v Kokro prišel tudi...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 27. oktober 2022 / 20:54

Padel skupaj z lestvijo

Domžale – Pri padcu z višine se je pred dnevi na območju Domžal hudo poškodoval delavec. Policisti so sporočili, da je delavec pri opravljanju del na objektu splezal po lestvi, ki pa je padla, ko j...

Tržič / četrtek, 27. oktober 2022 / 17:50

Nasvet stoletnice: moli in delaj

Tržičanka Zorislava Ahačič je v Domu Petra Uzarja Tržič, kjer biva zadnja tri leta, praznovala stoti rojstni dan.

Zanimivosti / četrtek, 27. oktober 2022 / 17:46

Tekmovali v vožnji vpreg

Konjeniški klub Stol je tretjo oktobrsko nedeljo pripravil tekme državnega prvenstva v spretnostni vožnji in dresuri ter tekmo za pokal Konjeniškega kluba Stol v spretnostni vožnji.

Nasveti / četrtek, 27. oktober 2022 / 16:25

Jesenski štruklji

Ko govorimo o slovenskih tradicionalnih jedeh, ne smemo mimo štrukljev. Na naših mizah se najpogosteje znajdejo sirovi, a nadevamo jih lahko z raznovrstnimi nadevi. Da bodo štruklji kar se da jesen...

Razvedrilo / četrtek, 27. oktober 2022 / 16:21

Bili so tudi navihani

Na šestem srečanju so se srečali učenci in učenke iz generacije, rojene leta 1939, ki je v povojnem letu 1946 sedla v prvi razred osnovne šole v Stražišču pri Kranju.