Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / ponedeljek, 11. julij 2011 / 07:00

Spokojnost v njegovih slikah

Slikar Sašo Gantar razstavlja v Tržiču. Samohodec, ki se giblje zunaj modernističnih tokov ...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 24. avgust 2017 / 23:26

Iz Ljubljane na ogled gorenjskih znamenitosti

Avtobusna postaja Ljubljana ponuja turistične pakete, ki poleg avtobusne vozovnice vsebujejo še vstopnico za ogled krajevnih znamenitosti. Turisti obiskujejo predvsem Bled, Blejski otok in grad.

Kronika / četrtek, 24. avgust 2017 / 23:14

Brez tolerance za prekrškarje

V okolici šol za prekrškarje ni in ne bo nobene tolerance, še zlasti to velja za prekoračitve hitrosti, pred začetkom novega šolskega leta opozarja komandir Postaje prometne policije Kranj Zoran Kužet...

Kamnik / četrtek, 24. avgust 2017 / 23:14

Po poti kamniških tovarn

V Kamniku so vzpostavili prvo kamniško turistično pot po industrijski dediščini, ki je minuli konec tedna doživela uvodni dve vodenji. Da so ostanki tovarn lahko tudi turistični produkt, dokazuje prec...

Razvedrilo / četrtek, 24. avgust 2017 / 23:13

Deset pisanih dni

V petek se s koncertom Severe Gjurin in Dejana Lapanje začenja festival Pisana Loka. V ritmih festivala bo Škofja Loka utripala vse do tretjega septembra.

Razvedrilo / četrtek, 24. avgust 2017 / 23:13

Festival Paradiž

Tržič – V petek, 25. avgusta, ter v soboto, 26. avgusta, bo v Tržiču potekal Festival Paradiž. V petek bosta ob 20.30 v Germovki nastopila pianist Jure Goručan ter bobnar in violončelist Kristijan...