Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / sreda, 22. november 2023 / 15:29

Zlata za Ločane

Na 14. državnem tekmovanju Zlata kuhalnica si je zmago »prikuhala« ekipa Osnovne šole Škofja Loka - Mesto, ki je zmagala že na regijskem tekmovanju.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 10. junij 2016 / 07:00

Predstavili davčne spremembe

Na ministrstvu za finance so predstavili malo davčno reformo, v okviru katere predlagajo tudi spremembo dohodninske lestvice in davčno ugodnejše nagrajevanje zaposlenih za poslovno uspešnost.

Kultura / petek, 10. junij 2016 / 07:00

Koncert ukrajinskega klavirskega dueta

Bled – Evropsko združenje umetniških festivalov (EAAF) in Zveza rekreacijskih in kulturnih programov v okviru kulturnega projekta »Parada festivalov« odpirata novo kreativno tekmovanje-predstavitev...

Razvedrilo / petek, 10. junij 2016 / 15:00

Odrska pestrost letnega Khislsteina

Maja se je začela letna sezona kranjskega gledališča Khislstein, ki bo na odru gledališča vse do septembra gostila koncerte, različno glasbeno, plesno in tudi dramsko dogajanje. Danes zvečer tako v Kr...

Šport / petek, 10. junij 2016 / 14:17

Padalci začenjajo novo sezono

Ta konec tedna se za padalce začenja nova sezona v skokih na cilj za svetovni pokal, najboljše pa čez dva tedna pričakujemo tudi v Lescah.

Kultura / petek, 10. junij 2016 / 13:32

Carniola štirinajstič

Kranj – Danes se začenja 14. Festival Carniola, ki bo potekal do prihodnje sobote. Na sedmih različnih lokacijah v Kranju, pred Kavka barom, v KluBaru, Cafe in galeriji Pungert, Kavarni Bazen, Trai...