Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / sreda, 10. avgust 2022 / 16:50

Poletne jedi

Ni je čez zelenjavo z domačega vrta, ki ima dejansko pravi okus po zelenjavi in ne potrebuje veliko, da iz nje pripravimo okusno jed. Čeprav je okusna že brez dodatkov, pa jo lahko dodatno popestri...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 27. september 2016 / 07:00

Na Mihaelovem sejmu

Minuli konec tedna je v Mengšu potekal že 24. Mihaelov sejem, ki je obiskovalcem ponudil pestro sejemsko ponudbo in spremljevalni program. Po vtisih in mnenju o sejmu smo povprašali obisko...

Nasveti / torek, 27. september 2016 / 07:00

Nov začetek!

Pisali smo že o večnih maminih sinčkih in očkovih ljubicah – ko otrok zaradi neurejenih razmer med zakoncema začne čustveno skrbeti za enega od staršev (največkrat za starša nasprotnega spola). To...

Razvedrilo / torek, 27. september 2016 / 07:00

Okusno, izbrano in predvsem – olimpijsko

Čeprav se v Kranjski Gori že pripravljajo na Oktober3fest, festival treh dežel, smo pred kratkim na kulinaričnem večeru v restavraciji hotela Ramada Resort v Kranjski Gori okušali tekmovalni meni doma...

Nasveti / torek, 27. september 2016 / 07:00

Jabolčni kolač s skuto

Pri pripravi raznih biskvitov in kolačev zelo rada uporabljam jabolka, saj mi zagotovijo, da bo končni izdelek sočen in sladek. Prav tako za sočnost in svežino poskrbi skuta. Če združimo obe sestav...

Razvedrilo / torek, 27. september 2016 / 07:00

Lepo vreme, dober obisk

Zaradi slabega vremena je tokrat odpadel tradicionalni Kravji bal, tretji Praznik vina in sira pa je bil in ponovno ga je gostila Dvorana Danica. So pa bohinjski sir lahko okušali konec tedna v Mengšu...