Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sreda, 25. december 2019 / 18:36

Vino, čaj in ustvarjalnost

V soboto je v Medvodah potekalo šesto tekmovanje v kuhanju vina in čaja. Za naziv najboljše se je potegovalo dvanajst ekip. Najboljše kuhano vino je pripravila ekipa Krajevne skupnosti Senica, najbolj...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / / 07:00

Dobrodelni veseli december

Vikend na Gorenjskem je po družabni plati minil v znamenju številnih dobrodelnih prireditev in koncertov, s katerimi so poskrbeli, da december ne bo le snežen, ampak tudi vesel - žarek upanja je posve...

Splošno / / 07:00

Anketa: Odpoklic poslancev in županov

V svežnju predlogov vladne stranke SDS za reformo političnega sistema je tudi možnost predčasnega odpoklica poslanca ali župana. Kaj menite o tem?

Zanimivosti / / 07:00

V Petrovčevi hiši na ogled jaslice

Cerklje - V Petrovčevi hiši so v četrtek odprli razstavo jaslic, ki so jo poimenovali Jaslična vas. Sodeluje enajst avtorjev z enaindvajsetimi jasličnimi postavitvami: Pavel Korb...

GG Plus / / 07:00

Mali obrazi velikega Triglava

Športni klubi se med seboj najbolj ločijo po navijačih, čeprav številni niso takega mnenja. Pa vendar, vsi tisti, ki spremljajo zgodovino skozi cel razvoj kluba, vedno znova ugotavljajo, da je klub vr...

Nasveti / / 07:00

Poljub pod belo omelo

Lepo okrašena s pisanim trakom in obešena nad vhodnimi vrati je bela omela čudovit božičnonovoletni okrasek. No, in še mnogo več kot to. Že stoletja, celo tisočletja, velja za mogočen simbol sprave in...