Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / četrtek, 16. november 2023 / 10:49

Koča na Golici bo odprta tudi pozimi

Jesenice – V Planinskem društvu Jesenice so se odločili, da bo Koča na Golici ob koncih tedna in praznikih odprta tudi v zimskih mesecih. Novi oskrbnik ima veliko načrtov, poskrbel bo za dobro ponu...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 19. februar 2012 / 07:00

Izklop 37. kanala na oddajniku Krvavec

Kranj - V sredo so na Krvavcu ukinili oddajanje DVB-T signala na kanalu 37, oddajanje pa je odslej le še na kanalu 32, so sporočili z RTV Slovenija. Gledalci, ki sprejemajo digit...

Prosti čas / nedelja, 19. februar 2012 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Sanje so se dogajale v hiši, kjer sva s partnerjem najprej živela. To je bila hiša njegovih staršev, ki je je dve tretjini podedoval, a sva jo potem prodala. Dogajalo se je na hodn...

GG Plus / nedelja, 19. februar 2012 / 07:00

Andrejev veliki likovni svet

V Galeriji Mestne hiše v Kranju je na ogled spominska razstava slik, del na papirju in plastik slikarja in kiparja Andreja Pibernika (1961-2011).

Gospodarstvo / nedelja, 19. februar 2012 / 07:00

Mešetar

Cene klavnih polovic prašičjega mesa Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja v okviru tržno informacijskega sistema pripravlja tudi tržno poročilo za prašičje m...

Humor / nedelja, 19. februar 2012 / 07:00

Ta je dobra

Najboljši prijatelj »Veš, da mi je žena ušla z mojim najboljšim prijateljem Poldetom.« »Kolikor vem, Polde ni bil nikoli tvoj najboljši prijatelj.«