Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 1. december 2015 / 12:27

Konec sanjske veslaške poti

Luka Špik je pri šestintridesetih letih sporočil, da zaključuje veslaško kariero: »S polno knjigo zgodb, ki še ni napisana, in izkušenj se poslavljam od športa, ki mi je dal veliko.«

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 4. oktober 2018 / 10:11

Predstavitev gasilcev v Kranju

Kranj – Komisija za preventivo Gasilske zveze Mestne občine Kranj (GZ MOK) v sklopu meseca požarne varnosti v soboto, 6. oktobra, organizira predstavitev gasilske dejavnosti in opreme ter zanimive...

Kranj / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:55

Mentorji so ključ do uspeha

V prostorih OpenLaba je tudi letos potekal festival digitalne inovativnosti mladih Open Week, na katerem so mladi spoznavali nove tehnologije in trende na tem področju.

Radovljica / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:53

Dan zdravja

Zdravstveni dom Radovljica je v soboto z namenom promocije zdravega načina življenja ter izobraževanja o boleznih in postopkih oživljanja organiziral Družinski dan zdravja.

Šport / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:53

Matej Bečan tretji na zadnji tekmi

Locarno – Švicarski Locarno je gostil zadnje letošnje tekmovanje padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala, kjer se je odlično odrezal Matej Bečan, ki je osvojil tretje mesto, predvsem p...

Rekreacija / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:53

Skrbimo za zdrave kosti

O osteoporozi se precej govori že kar nekaj časa. Včasih je veljala za bolezen, ki prizadene predvsem ženske po menopavzi, danes pa vemo, da imajo lahko težave tudi mlajše ženske in tudi moški. Ost...