Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 21. december 2007 / 07:00

Kranjska hiša že živi

V zavodu za turizem želijo, da bi to postala hiša vseh Kranjčanov ter prostor za srečevanje in ustvarjanje.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / torek, 27. december 2016 / 13:00

Prišel je tudi Božiček

Dogodke belega decembra je v starem mestnem jedru Škofje Loke tudi letos dopolnil božični LUFt s praznično ponudbo na stojnicah in spremljevalnim programom.

Razvedrilo / torek, 27. december 2016 / 12:58

Tinin jubilej

Fotografinja Gorenjskega glasa Tina Dokl je decembra praznovala štirideseti rojstni dan. Najprej je svoj vstop v četrto desetletje praznovala s sodelavci, potem še v krogu prijateljev in seveda tud...

Železniki / torek, 27. december 2016 / 12:55

Plavž bo dobil novo streho

Železniki – V starem delu Železnikov so obiskovalci te dni priča malce neobičajnemu prizoru. Plavž, ena največjih železnikarskih znamenitosti, je namreč brez ostrešja. Slednje je bilo zelo dotrajan...

Škofja Loka / torek, 27. december 2016 / 12:54

Pričakujejo še dedka Mraza

Škofja Loka – Škofjeloške otroke sta obiskala že dva od decembrskih dobrih mož. Miklavž jih je v družbi angelov in parkeljnov obiskal v začetku decembra, za kar so poskrbeli člani Prosvetnega društ...

Razvedrilo / torek, 27. december 2016 / 12:53

Glasbeno silvestrovanje v KluBaru

Kranj – V KluBaru v zadnjih dneh leta pripravljajo pester spored: četrtek, 29. decembra, bo obarvan z disco uspešnicami 90-ih, v petek bo nastopila zasedba King Foo, na sobotni silvestrski večer pa...