Peter Poles je povezoval družabno kulinarični dogodek, kjer je pri kuhi sodelovala tudi Heather. (Foto: Tina Dokl)

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

Naša dežela ji je zelo pri srcu, znana pa je tudi zaradi bivšega soproga, svetovno znanega Paula McCartneyja. Je tudi humanitarka, Unicefova ambasadorka dobre volje, soustanoviteljica britanske dobrodelne organizacije 'No More Landmines', dobitnica številnih priznanj, častna nagrajenka, dobitnica doktorata kalifornijske univerze, tokrat pa se nam je predstavila še v kulinarični vlogi. V ljubljanski restavraciji Angel v Šiški nas je seznanila s pripravo svoje hrane, skuhane po njenih receptih. Heather Mills namreč uživa hrano, pridelano izključno iz stoodstotnih naravnih rastlinskih sestavin, in jo trgu ponuja kot blagovno znamko Redwood. Je veganka, v kar se je podala nekaj časa po tistem, ko je imela strašno nesrečo in je ostala brez noge. Pravi, da je želela ohraniti koleno in spremenjena prehrana ji je pri tem pomagala. Najprej je črtala meso, potem mleko in mlečne izdelke. Verjetno predvsem zaradi tega, ker karikirano pravi, da v njeni deželi krave zrastejo s pomočjo injekcij. Poudarila je še, da je bilo včasih meso na mizi enkrat na teden, sedaj je vsak dan, kar res ni najbolj zdravo, vendar ko se ljudje odločijo, da bodo menjali prehrano, dejansko težko preidejo od sočnega zrezka na brokoli od danes do jutri. Sama pa je ugotovila tudi, da jo je velikokrat od kakšnih veganskih zrezkov odvrnil okus, pa je začela razmišljati v smeri, da bi zrezki vseeno ohranili okus mesa. Tako smo tokrat okušali njene recepte za bio »nagce« z okusom po piščancu, omake in solate, ki so ohranile okus, vendar so narejene iz veganskih sestavin. Značilno za njeno kuhinjo pa je, da je enostavna in hitra za pripravo, veganske sestavine pa uporabljamo prav na enak način kot pri običajni kuhi.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / nedelja, 1. julij 2007 / 07:00

Nominator 256

Pri nas, na Gorenjskem, bi se lahko ločevali tudi po tem, kateri letni čas nam je bolj všečen. In ne samo po tem, »čigav« je kdo. Bojda energija sončevega obrata – poletnega solsticija,...

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 1. julij 2019 / 17:06

Zaključili bodo tretjo sezono Družinskega branja

Tržič – Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič se pridružuje Družinskemu branju, projektu, ki ima svoje korenine v kranjski knjižnici. Kot je povedala Eva Maršič iz tržiške knjižnice, je projekt po t...

Zanimivosti / ponedeljek, 1. julij 2019 / 17:05

Hrast z zanimivo zgodbo

Na Koroški Beli so na poseben način obeležili dan državnosti. Sredi vasi so odprli instalacijo »jekleno drevo« in tablo z zgodovinskimi dejstvi o naselbinski dediščini vasi. Zgodovinska dejstva je sko...

GG Plus / ponedeljek, 1. julij 2019 / 17:03

Šestdeset let Kovinarske koče

Sredi meseca bo minilo natanko šestdeset let, kar so po treh mesecih prostovoljnega dela planincev v Krmi odprli planinsko kočo, ki so jo v čast gorenjskim kovinarjem poimenovali Kovinarska koča.

Gospodarstvo / ponedeljek, 1. julij 2019 / 17:02

Spremembe v vodstvu LTH Castings

Škofja Loka – V skupini LTH Castings, ki sodi med največje in najuspešnejše evropske livarne aluminija, zaradi povečanega obsega poslovanja in širitev lokacij spreminjajo sistem vodenja družbe. Del...

Škofja Loka / ponedeljek, 1. julij 2019 / 17:01

Stiske, ko ugasne življenje

Neprijetna izkušnja Škofjeločanke ob smrti njenega moža je odprla vprašanje organiziranosti pokopališke in pogrebne dejavnosti v občini. Občina je zdaj to uredila z odlokom in razpisala koncesijo.