Nesreče

Vinjeni povzročili nesreče

Kranj, Škofja Loka, Mojstrana - Policija poroča o treh prometnih nesrečah, ki so jih minuli konec tedna povzročili vinjeni vozniki. V soboto zvečer se je na Zupančičevi ulici v Kranju pripetila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila in kolesarko. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo pod vplivom alkohola (0,76 mg/l) povzročila tridesetletna kolesarka iz Kranja, ki so jo policisti pridržali. V nedeljo zvečer je na Kidričevi cesti v Škofji Loki 54-letni voznik trčil v obcestni drog. V postopku so policisti ugotovili, je vozil pod vplivom alkohola (0,93 mg/l), zato so ga pridržali, zaradi večkratnih hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so mu zasegli tudi osebni avtomobil Renault Laguna. Istega večera je v bližini Savskega mosta na cesti Jesenice-Kranjska Gora 36-letni voznik zapeljal z vozišča in se z vozilom prevrnil na streho. V nesreči voznik, ki je prav tako vozil v vinjenem stanju (0,75 mg/l), ni bil ranjen.

Trčil v drevo

Begunje na Gorenjskem - V nedeljo zvečer se je na lokalni cesti Begunje–Podnart pripetila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje ranila. 47-letni državljan Bolgarije je med vožnjo v smeri Zapuž proti Jesenicam z osebnim vozilom zapeljal desno z vozišča in nato trčil v drevo. Hudo ranjenega so z reševalnim vozilom odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Zapeljal pred kolesarko

Kranj - V četrtek dopoldne se je v Kranju pripetila prometna nesreča, v kateri se je huje ranila 69-letna kolesarka. 52-letni voznik osebnega avtomobila Citroen Picasso je vozil iz smeri Poštne ulice proti križišču z Župančičevo ulico. Ko je pripeljal do prednostne Župančičeve ulice, je izsilil prednost kolesarki. Po trčenju je kolesarka padla po vozišču in si zlomila obe zapestji, zato so jo reševalci odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Trčenje pri viaduktu

Bistrica - V četrtek okoli 19.30 sta na gorenjski avtocesti v neposredni bližini viadukta Bistrica trčili vozili, v nesreči pa se je ena oseba lažje ranila. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policija prosi vse morebitne priče, da pokličejo na številko 113. Policisti prav tako pozivajo, da jih pokliče voznik oziroma voznica osebnega avtomobila Ford modre barve, ki naj bi bil(a) neposredna priča nesreče.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 26. maj 2016 / 10:47

Hellcats gredo Naprej!

Ljubljana – Po dveh spotih s prvenca Divja pot, s katerimi so vražje gorenjske mačke Hellcats dosegle prvo mesto v oddaji Točka, so sedaj predstavile videospot za pesem Naprej, s katero napovedujej...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / torek, 17. maj 2011 / 07:00

Ribe na žaru

Ribe dobivajo pri peki na žaru vse več privržencev.

Kronika / torek, 17. maj 2011 / 07:00

Nesreče

Vinjeni povzročili nesreče Kranj, Škofja Loka, Mojstrana - Policija poroča o treh prometnih nesrečah, ki so jih minuli konec tedna povzročili vinjeni...

Zanimivosti / torek, 17. maj 2011 / 07:00

Tito spet pozdravil Gorenjce

Tako v Bohinju kot na Bledu, kamor se je skupaj s spremstvom in soprogo Jovanko v soboto pripeljal z muzejskim vlakom, sta Tita pričakala župana in številni navdušenci.

Nasveti / torek, 17. maj 2011 / 07:00

Ekstremizem na pohodu

Ekstremizem v športu je nekaj, kar preziram, čeprav nimam razloga za to. Če gremo v potankosti, potem si moramo priznati, da je vsak vrhunski šport nekakšen ekstrem, ampak tu ni stran, na kateri bi pi...

Gospodarstvo / torek, 17. maj 2011 / 07:00

Po dobičku druga banka v Sloveniji

Delničarji Gorenjske banke bodo na četrtkovi skupščini odločali o predlogu, da bi za dividende namenili še 41 evrov (bruto) na delnico, skupno torej sedemdeset evrov.