Kronika tedna

Petnajst let za umor sestre

Na mariborskem okrožnem sodišču so na petnajst let zaporne kazni obsodili 45-letnega Mariborčana Zorana Perca, ki je oktobra lani zadavil svojo sestro Viktorijo Posavec, medtem ko je spala. Sprva so domnevali, da je umrla naravne smrti, že dan kasneje pa je Perc dejanje sam naznanil policiji, ki je zato sprožila nadaljnji postopek. Obtoženi se med sojenjem ni zagovarjal, v končni besedi pa dejanje priznal, zato je bil sprožen policijski postopek. Obtoženi se v času sojenja ni zagovarjal, v zaključnem govoru pa je dejanje obžaloval in se opravičil svoji družini. Sodni senat je pri izreku obsodbe sledil predlogu tožilstva, upošteval pa je tudi ugotovitve psihiatrov, da je obtoženi dejanje storil v zmanjšani prištevnosti, saj trpi za shizofrenijo.

V zapor zaradi preprodaje vstopnic

V Murski Soboti so zaradi preprodaje vstopnic v Termah 3000 na dve leti in pol zapora obsodili Boštjana Serca, sodišče pa je obtoženemu naložilo tudi plačilo dvesto tisoč evrov. Soobtoženca Ervina Železna in Branka Ošlaja so oprostili. Obtožnica je Serca in Železna bremenila zlorabe položaja in ponarejanja listin, saj naj bi na svojo roko prodala 26 tisoč vstopnic za kopanje, Branka Ošlaja pa, da kot njun šef ni opravil svojega dela, saj ni odkril početja podrejenih. Sodni senat je na koncu sojenja ugotovil, da je krivda Serca nedvoumna, zato mora povrniti vso vrednost preprodanih vstopnic, soobtožena pa so oprostili, ker je sodišče ostalo v dvomu, ali sta pri preprodajanju vstopnic v resnici sodelovala. Serčev zagovornik Dejan Rituper je sicer navajal, da so za nepravilnosti z vstopnicami krive Terme 3000, ker da so preveč po domače naročali in evidentirali vstopnice za kopanje, medtem ko prvoobtoženi Serc pri tem ni imel ničesar. Sodba še ni pravnomočna.

Minuli teden ena smrtna žrtev

Pretekli teden (od 14. do 20. marca) se je na slovenskih cestah zgodila ena prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba, so sporočili z Generalne policijske uprave. Na Gorenjskem so policisti v preteklem tednu obravnavali 22 prometnih nesreč, v katerih se je lažje poškodovalo devet oseb, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enajst voznikov. Letos je na slovenskih cestah umrlo že 22 oseb (lani v tem času šestnajst), gorenjske ceste pa so do minule nedelje terjale pet smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani še nobene.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 17. junij 2007 / 07:00

Nogometaši brez osnovnih pogojev

Čeprav tekmovanja, ki potekajo pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Gorenjske, še niso končana, pa lahko že strnemo prve vtise o nastopih nogometašev Preddvora v sezoni 2006/2007.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 19. maj 2009 / 07:00

"Bombaša" prijeli v dveh dneh

Kranjski kriminalisti so prepričani, da je ročno bombo pred policijsko stavbo v Kranju v noči na petek odvrgel 21-letni Kranjčan.

Trzin / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Podelili deset občinskih priznanj

Trzin - Trzinski župan Tone Peršak je na slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki so ga v Trzinu praznovali v petek, 15. maja, podelil priznanja zaslužnim občanom. Zlato plaketo...

Šport / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Rokava Koper in Triglav v finalu za naslov prvaka

Člansko državno prvenstvo v vaterpolu - drugi del

Slovenija / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Šrota zamenjal Žerjav

Po sobotnem izrednem kongresu SLS to stranko vodi poslanec in nekdanji minister za promet Radovan Žerjav.

Šport / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Članice v tretji krog kvalifikacij

Članska vrsta Slovenije, za katero je prvič nastopila tudi Urša Jerala z Bleda, se je imenitno odrezala v drugem krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v odbojki. V Marseillu v Franc...