Sedmina obrtnikov insolventna

Če vlada ne bo prisluhnila obrtnikom, bodo ti svoj protest še zaostrili.

Ljubljana – Obrtniki in mali podjetniki danes začenjajo izražati nezadovoljstvo nad gospodarskimi razmerami v državi. »Začeli smo z vlaganjem zahtevkov na Davčno upravo za odlog plačila oziroma obročno plačevanje davkov in prispevkov. Marca ne bomo plačali ne enega ne drugega, v petek, 11. marca, pa bomo pred bančnimi avtomati in okenci naredili dolge vrste, saj bomo dvignili denar, ki ga imamo v naših bankah,« napoveduje Štefan Grosar, predsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Če zahteve slovenskih obrtnikov in podjetnikov ne bodo realizirane v zakonih, se bo zaostrovanje njihovega protesta nadaljevalo: 18. aprila napovedujejo popolno blokado Slovenije. Ključne zahteve (med drugimi) so bistveno zmanjšanje obsega sive ekonomije in dela na črno, uzakonitev šestdeset- oziroma tridesetdnevnega plačilnega roka in obveznega pobota, odprava prisilne poravnave in podobno. »Na ta način izkazujemo solidarnost do kolegov, ki so v velikih težavah,« je povedal Grosar in izpostavil, da je danes plačilno nesposobnih že 15 odstotkov članov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / petek, 25. september 2009 / 07:00

Združenje SAZAS: OZS znova zavaja

V Gorenjskem glasu je bil 15. septembra 2009 objavljen prispevek z naslovom Razmislek o obveznem članstvu v obrtni zbornici avtorja Boštjana Bogataja, v katerem je bilo zaslediti navedbe Daniele Žagar...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 4. december 2007 / 07:00

Praznično za jubilej šole

Strahinj - V Biotehniškem centru Naklo – Srednja šola je do 9. decembra na ogled 6. mednarodna božično-novoletna razstava. Minuli petek so jo odprli s koncertom cerkvenega zbora...

Gospodarstvo / torek, 4. december 2007 / 07:00

Vloga za olajšave

Davčna uprava poziva dohodninske zavezance, da do 31. januarja prihodnje leto oddajo vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane.

Medvode / torek, 4. december 2007 / 07:00

Košnja v Zbiljskem jezeru

Občina Medvode in Savske elektrarne Ljubljana so kupile dobrih 212 tisoč evrov vredno plovilo, ki bo poleti odstranjevalo vodno rastlinje iz Zbiljskega jezera.

Kranj / torek, 4. december 2007 / 07:00

Čas za preseganje zamer

Na predvečer občinskega praznika so v Prešernovem gledališču pripravili slavnostno akademijo.

Kultura / torek, 4. december 2007 / 07:00

Velik dogodek, knjige za vse

V avli Mestne občine Kranj je bila v petek odprta razstava z naslovom Ko pride knjižnična ura. Avtor Lucijan Adam jo je postavil ob 100-letnici javne ljudske knjižnice v Kranju.