Na Beli ljudje občudujejo kamnite jaslice

Srednja Bela - Pohodniki iz Preddvora in okolice, ki se decembra v pričakovanju praznikov z baklami odpravijo na nočni pohod in obiskujejo najbolj zanimive jaslice, so se že drugo leto zapored ustavili tudi v Vili Bella. Tam so bile lani na ogled jaslice, ki jih je iz kamna izdelal Brane Klakočar. Letos jim je dodal še ene. »Izdelal sem jih iz kamna za »cokel«, ročno, z rezilko, vanje pa je vloženih kakih tristo ur dela,« je povedal Klakočar. Jaslice so narejene tako, da spominjajo na bližnjevzhodne razmere, takšne, v kakršnih naj bi se v Betlehemu pred dvema tisočletjema rodil Jezus. Pri obiskovalcih, ki so bolj vajenih jaslic na mahu, s hlevčkom in drugimi značilnostmi slovenske pokrajine, zbujajo veliko pozornosti in občudovanja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 13. april 2010 / 07:00

O reformah socialni partnerji na nasprotnih bregovih

Vse bolj se kaže, da bo socialni dialog na hudi preizkušnji. Delodajalci predloge sprememb argumentirano kritizirajo, sindikati pa zavračajo in grozijo z referendumi, splošno stavko in ulico.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / sreda, 13. januar 2016 / 14:43

Pečena prosena kaša s suhimi slivami in vaniljevo omako

Sladke jedi najraje pripravljam iz sestavin, ki jih imamo pogosto na voljo doma, in da se z jedjo lahko hkrati posladkamo in kvalitetno najemo.

Gospodarstvo / sreda, 13. januar 2016 / 14:40

Najemnine prijaviti do sredine januarja

Kranj – Fizične osebe, ki so lani drugim fizičnim osebam ali tujim pravnim osebam oddajale v najem premično ali nepremično premoženje, morajo dosežene prihodke prijaviti najpozneje do 15. januarja,...

Bled / sreda, 13. januar 2016 / 14:39

Nadaljevali bodo obnovo

V okviru poslovnega načrta Zavoda za kulturo Bled za prihodnje leto so predstavili tudi investicijski program za prihodnji dve leti.

Železniki / sreda, 13. januar 2016 / 14:38

Pediater tudi v Železnikih

Prihodnji teden bodo v Železnikih znova začeli izvajati preventivne preglede in cepljenje šolarjev.

Rekreacija / sreda, 13. januar 2016 / 14:36

Dež nagajal pohodnikom

Pohodniki so se v soji luči in bakel kljub dežju odpravili h Krivi jelki.