Ekipa Insporta (v svetlejših dresih) v domači dvorani na Podnu po vrsti premaguje nasprotnike in je trenutno vodilna na lestvici. (Foto: Gorazd Kavčič)

Insport bo novo leto pričakal na vrhu

Škofja Loka - Minuli konec tedna so ekipe v elitni floorball ligi odigrale zadnji krog pred novoletnim odmorom. Derbi je bil tokrat v dvorani Poden v Škofji Loki, kjer sta se pomerili moštvi Insporta Škofja Loka in ljubljanske Olimpije. Škofjeločani, ki so lani morali prepustiti naslov prvakov ekipi Borovnice, v letošnjem prvenstvu igrajo prerojeni in pomlajeni. Tako so v vseh devetih krogih izgubili le enkrat in to proti novincu v elitni ligi, ekipi Olimpije. Tokrat se v domači dvorani niso pustili presenetiti in so slavili kar z 9:2. Tako so na lestvici ohranili prvo mesto in imajo 16 točk. S 13 točkami sledi ekipa Olimpije, na tretjem mestu je moštvo FBC Žiri z 11 točkami, na četrtem moštvu pa je ekipa Itak Sporta Borovnice z 8 točkami. Prav toliko točk in tekmo manj ima ekipa Zelencev Kranjska Gora, na šestem mestu pa je ekipa Insporta mladi, ki ji v novi sezoni še ni uspelo zmagati. Prvenstvo se bo nadaljevalo 8. januarja, ko bo na Jesenicah tekma med ekipama Zelencev in Insportom, ekipa Žirov bo v Idriji gostila Olimpijo, ekipa Insporta mladi pa bo gostovala na Vrhniki pri Borovnici.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 12. julij 2010 / 07:00

Bron za Janezovo kmečko salamo

Na nedavnem ocenjevanju dobrot slovenskih kmetij na Ptuju je Janez Langus z Jesenic prejel bronasto priznanje za kmečko salamo.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Zimska oprema je že obvezna

Od včeraj in do 15. marca oziroma dlje, če bodo na cestah še vladale zimske razmere, je v Sloveniji (razen na Primorskem) obvezna uporaba zimske opreme na vseh motornih vozilih.

Gospodarstvo / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Iskraemeco prodali Egipčanom

Lastniki kranjske družbe za proizvodnjo električnih števcev Iskraemeco so skoraj 98 odstotkov družbe prodali egiptovski skupini El Sewedy za 37,6 milijona evrov.

Splošno / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Mladi glasbeniki v Brnu

Učenci jeseniške glasbene šole so obiskali prijatelje na glasbeni šoli v češkem Brnu.

Splošno / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Človek in kovina ter prosta tema

Na Osnovni šoli Prežihov Voranc Jesenice so v petek, 9. novembra, pripravili ogled projekcije digitalnih fotografij na temo Človek in kovina ter na prosto temo. Organizatorji so bili Fotografsko...

Splošno / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Jeseniška bukvarna vabi

V jeseniški bukvarni so se odločili za še bolj zanimivo ponudbo knjig, s čimer želijo dvigniti bralno kulturo med Jeseničani. V prostorih na Titovi cesti tako ponujajo novejše slovenske in tuje k...