Tudi letos prireditev Božič za vse

Lesce - Z odprtjem razstave akademske slikarke Tanje Eržen v leškem župnišču, predavanjem Mete Eržen o vzgoji otrok in nagovorom novega predsednika krajevne skupnosti Jožeta Mlinariča se je včeraj začela tradicionalna leška prireditev z naslovom Božič za vse. Danes ob 15. uri pa bodo na parkirišče pred cerkvijo v Lescah postavili stojnice, ki bodo tam vse do nedelje pozno zvečer. Vmes organizatorji pripravljajo številna predavanja, delavnice in koncerte. Med drugim bo tako v petek zvečer v župnišču predavanje Klemena Stolcarja, misijonarja na Madagaskarju, v soboto dopoldne likovna in kuharska delavnica, zvečer pa dramska predstavitev Janka Krištofa o Antonu Martinu Slomšku. V nedeljo bo po sveti maši pritrkovalski koncert, ob 19. uri zvečer pa bo v cerkvi še božični koncert operne pevke Alenke Geržina in pevskega zbora Triglav.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 20. junij 2014 / 08:31

Podjetno v svet podjetništva

Kranj – Regionalna razvojna agencija Gorenjske BSC Kranj je v ponedeljek objavila javni poziv za vključitev v projekt Podjetno v svet podjetništva. V agenciji želijo preko poziva izbrati in vključi...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 26. julij 2015 / 23:58

Nevarnost širjenja azijskega kozlička

Azijski kozliček je zelo nevaren škodljivec številnih lesnatih rastlin, med katerimi so pomembne gozdne drevesne vrste in gojene lesnate rastline.

Gospodarstvo / nedelja, 26. julij 2015 / 23:57

Občini priznal le navadno terjatev

Stečajni upravitelj Hadesa Trgovine Mirko Filipović Občini Komenda ni priznal izločitvene terjatve za del nedokončanega Centra Komenda, v katerega je občina vložila svoje zemljišče.

Gospodarstvo / nedelja, 26. julij 2015 / 23:56

Država se je ponovno zadolžila

Slovenija se je, že drugič letos, zadolžila za 1,25 milijarde evrov.

Železniki / nedelja, 26. julij 2015 / 23:53

Brez soglasja ni priključka

Bralec iz Martinj Vrha se zaradi nasprotovanja sorodnika, ki ne da soglasja za hišni priključek, ne more priklopiti na optično omrežje, čeprav so ga zgradili tudi z evropskimi sredstvi.

Preddvor / nedelja, 26. julij 2015 / 23:51

Jeseni še drugi del odločb

Še drugi del gospodinjstev v občini Preddvor se bo lahko kmalu priklopil na novo zgrajeno kanalizacijo in čistilno napravo.