Za dvorano v gasilskem domu

Nekateri Besničani bi jo želeli tudi v osnovni šoli. Večina meni, da potrebujejo novo kanalizacijo.

Z našo anketo ostajamo v Besnici. Predstavljamo vam odgovore na dve vprašanji, ki smo ju po telefonu zastavili tamkajšnjim prebivalcem. V Besnici je veliko kulturnih dogodkov, zato nas je zanimalo, kje bi morali urediti novo kulturno dvorano. Vprašali smo jih tudi, ali Besnica potrebuje novo kanalizacijo.

Polovica (53 odstotkov) vprašanih meni, da bi bilo novo kulturno dvorano najbolje urediti v gasilskem domu, dobra tretjina meni, da bi jo morali urediti v osnovni šoli, in šest odstotkov je prepričanih, da nove dvorane sploh ne potrebujejo. Šest odstotkov vprašanih se ni moglo odločiti za nobeno od ponujenih lokacij.

Večina sodelujočih v anketi (81 odstotkov) je mnenja, da Besnica potrebuje novo kanalizacijo, desetina pa je nasprotnega mnenja. Osem odstotkov vprašanih nam na to vprašanje ni znalo odgovoriti.

Vsem, ki ste z nami sodelovali, se lepo zahvaljujemo za čas in mnenje. Ponudili smo vam brezplačne izvode Gorenjskega glasa v prebiranje, in če bi ga želeli tudi naročiti, nas pokličite v Klicni studio slepih na številko 04/51 16 404.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 14. april 2017 / 21:27

Lubadar se letos še ne bo umiril

Kranj – V Zavodu za gozdove Slovenije ocenjujejo, da se bodo problemi, ki jih v gozdovih povzroča prekomerna razmnožitev lubadarja, nadaljevali tudi letos, pri tem pa bodo na obseg poškodb vplivale...

Objavljeno na isti dan


Kranj / četrtek, 11. marec 2021 / 23:54

Rešili več kot tisoč žab

V deževnem petkovem večeru je okoli sedemdeset prostovoljcev na cesti pod Joštom pomagalo žabam, da so varno odskakljale do svojih mrestišč.

Zanimivosti / četrtek, 11. marec 2021 / 23:52

Med korono našel nov hobi

Igor Jamnik iz Žabnice se je v času epidemije naučil izdelovati okrasne cvetlične lonce iz betona, ohranja pa tudi ljubezen do glasbe – tako kot njegova žena Marija.

Kranj / četrtek, 11. marec 2021 / 23:47

Evropski denar za obnovo stanovanj

Mestna občina Kranj lahko pri načrtovani prenovi neprofitnih stanovanj na Planini računa tudi na izdatno pomoč Evropske unije in države.

Kamnik / četrtek, 11. marec 2021 / 23:46

Navdih našli v klariški opatinji

V Mekinjskem samostanu razvijajo blagovno znamko Doroteja, ki bo združevala lokalne izdelke in spominjala na preprostost iz preteklih dni.

Izleti GG / četrtek, 11. marec 2021 / 23:40

Kam na samoten spomladanski potep

Pomlad nas je presenetila nekaj tednov prezgodaj in iz doline prepodila še zadnje ostanke mrzle zime, ojužila snežne gorske kapice in na sonce zvabila tudi tiste zapečkarje, ki so se v hla...