"Srebrni" Simon Bertoncelj
Bled - Na mednarodnem kuharskem tekmovanju v Luksemburgu sta Slovenijo uspešno zastopala tudi dva zaposlena iz Sava hotelov Bled. Vodja kuhinje v Grand Hotelu Toplice Simon Bertoncelj je kot samostojni razstavljavec osvojil srebrno medaljo. »Tekmoval je v kategoriji A, ki vključuje razstavo hladnega banketnega krožnika za osem oseb ter dveh hladnih in dveh toplih prigrizkov 'fingerfood',« je razložila vodja odnosov z javnostjo v Sava hotelih Bled Alenka Bešter. V močni mednarodni konkurenci – v tej kategoriji se je merilo kar petdeset kuharjev – je osvojil srebrno medaljo. V ekipnem tekmovanju pa je v okviru slovenske nacionalne ekipe sodelovala tudi Alma Rekić, vodja slaščičarske delavnice v Hotelu Park. Tekmovali so v pripravi kulinarične razstave in v kuhanju menija s tremi hodi za 105 oseb. Alenka Bešter je povedala, da so v obeh kategorijah osvojili bronasti medalji.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
