"Srebrni" Simon Bertoncelj
Bled - Na mednarodnem kuharskem tekmovanju v Luksemburgu sta Slovenijo uspešno zastopala tudi dva zaposlena iz Sava hotelov Bled. Vodja kuhinje v Grand Hotelu Toplice Simon Bertoncelj je kot samostojni razstavljavec osvojil srebrno medaljo. »Tekmoval je v kategoriji A, ki vključuje razstavo hladnega banketnega krožnika za osem oseb ter dveh hladnih in dveh toplih prigrizkov 'fingerfood',« je razložila vodja odnosov z javnostjo v Sava hotelih Bled Alenka Bešter. V močni mednarodni konkurenci – v tej kategoriji se je merilo kar petdeset kuharjev – je osvojil srebrno medaljo. V ekipnem tekmovanju pa je v okviru slovenske nacionalne ekipe sodelovala tudi Alma Rekić, vodja slaščičarske delavnice v Hotelu Park. Tekmovali so v pripravi kulinarične razstave in v kuhanju menija s tremi hodi za 105 oseb. Alenka Bešter je povedala, da so v obeh kategorijah osvojili bronasti medalji.