Čokoladne pregrehe za sladokusce
Čokolada je ena najslajših razvad, ki ji že stoletja pripisujejo številne verjetne in neverjetne lastnosti. Tokrat je razvnemala čute na 4. Kuharjevem kulinaričnem večeru.
Gourmet restavracija Promenada na Bledu je pripravila četrti kuharjev kulinarični večer Čokoladne pregrehe z Luciferjem. Kuharske umetnine je ustvarjal priznani kuharski mojster Andrej Kuhar, da pa je harmonija hrane in čokolade izzvenela popolno, pa so poskrbela vina Kobaj in Štekar.
Gratinirane garnele na riževih rezancih, mangov chutney in bela čokoladna omaka so bili uvertura v sladki večer, kjer smo v štirih hodih okušali jedi, ki so jih dopolnjevale prefinjene čokoladne kombinacije v detajlu – največkrat kot omaka.
Sledil je konfiran file mlade pegatke na poru s kremno čokoladno omako. Predzadnja jed je na zanimiv način združila čokolado s srno: srnin hrbet na omaki Aramon grozdja s temno čokolado, glaziran kostanj s tartufi in pire peteršiljevega korena. Prelivanje barv in okusov pa je na koncu dopolnila še sladica, ki so jo poimenovali Sacher tortica z limoninim timijanom (na fotografiji). Vino 4 aši pa je sladki pregrehi dodalo še piko na i.
V Promenadi se že pripravljajo na nov kulinarični večer, ki bo 26. novembra, tema bo 'zlata jesen', v goste pa so povabili tudi Jureta Bricmana, oblikovalca vrhunskega porcelana, ki bo predstavil posebno novost - kozarce za rdeče vino iz porcelana, ostalo pa pravijo, naj ostane presenečenje.